Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Kom godt igennem din barsel med huskelister

Kom godt igennem din barsel med huskelister

Skrevet af 
annonce billede

Går du rundt på barsel og føler at du nu kan uddybe hvad en ammehjerne går ud på, så er du ikke den eneste. Det er ganske normalt og der er heldigvis hjælp at finde til at komme tilbage på sporet til at kunne være kvinden der har styr på det hele, men der er også råd til hvordan du klarer dig igennem f.eks. planlægning af en barnedåb imens du måske stadig virker lidt konfus på nogle punkter.

En hjælpende hånd til at klare de ting der skal klares med ammehjerne

Ammehjerne og huskelister går hånd i hånd, når man er på barsel. Det kan være svært at holde styr på dag og nat og det eneste man egentlig husker er oftest de grundlæggende ting vi har lært såsom at rejse os op fra stolen pr. automatik, gå når der skal gås osv. Det er dog ikke sådan at bare fordi man er på barsel, så er der ikke noget man behøver at huske på og måske står du lige om lidt overfor at skulle planlægge en hel barnedåb og du kan sikkert alene ved den tanke panikke en smule, for hvordan skal det ikke gå når du allerede føler at du har hovedet under armen?

Det bedste du kan gøre er, at du får lavet dig nogle gode lister som du løbende kan tjekke af. Hvilke ting du skal have på en liste når der er en barnedåb der skal arrangeres med ammehjerne, kan du få en hjælpende hånd til her.

Noget af det som mange glemmer når barnet skal døbes er, at få styr på et silkebånd til dåbskjolen. Dåbskjolen husker familien for det meste på for dig, for det er tit set at bedstemødre står på hver sin side og forsøger at overbevise forældrene om at traditionen med den samme dåbskjole som forældrene selv havde på ved dåb ville være smuk, men selve båndet er der ingen der skænker en særlig tanke. Derfor er silkebåndet slet ikke så tosset at få skrevet ned på listen over hvad der skal være styr på.

Når der er ingen kære mor og tingene skal gå lidt stærkt

Det er selvfølgelig forskelligt fra familie til familie hvad der plejer at være normen og traditioner og det kan sagtens tænkes at nogle af de nævnte ting her ikke giver mening for dig, men så kan du selv sortere lidt i hvad der kan bruges og hvad der ikke kan bruges.

For nogle er det vigtigt at barnet døbes inden det er tre måneder gammelt – der er ikke så mange der går op i dette længere og hvis du kan komme udenom en så streng deadline, så er det klart at foretrække i forhold til dit eget energiniveau og planlægningsoverskud lige efter en fødsel. Er der ingen kære mor og kræver familien at der bliver afholdt dåb før de 3 måneder er gået, så er det en god idé at få sendt invitationer til dåben afsted som noget af det første.

Få styr på de praktiske ting hurtigt

I en invitation skal der selvfølgelig stå nogle oplysninger som sted, dato osv., som du må skaffe detaljer på inden du kan sende invitationerne, men hvis du vælger at lave invitationer selv, så kan en god idé at lave det der kan laves på forhånd så der blot skal udfyldes adresse osv. når du har disse oplysninger.

Få aftalt med præsten hvornår det kan lade sig gøre, find lokale og catering hvis dette er noget der skal bruges og når alt det praktiske er på plads, så er du nu der hvor du skal tage beslutninger om hvilken dåbskjole og hvilket silkebånd der skal bæres. Silkebånd behøver ikke at være lyserød eller lyseblå og det er da heldigvis stadig dig der har det sidste ord i forhold til hvad der skal ske på dagen.

 

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL