Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Indretning af et hjem med små børn

Indretning af et hjem med små børn

Skrevet af 

Når man er gravid og lige har født, bruger man som regel meget tid derhjemme.  F.eks imellem amningen af den lille, er der ro til at få ordnet nogle praktiske ting, som at få gjort rent derhjemme og vaske tøj, men tiden kan også bruges til at få gjort børneværelset helt klar. Der er mange ting at tage højde for, og det er ikke altid man selv har overskuddet til at få det ordnet. Måske man endda skal have fat i en lokal håndværker til at få klaret nogle ting.

Noget af det vigtigste man skal tage højde for, er selvfølgelig sikkerheden:

  • Skarpe hjørner kan enten slibes ned, eller man kan købe sig til sikkerhedsudstyr, som kan sættes på møbler med skarpe kanter og hjørner.

  • Sørg for gulvtæpper, når barnet er begyndt at rejse sig, så den lille ikke glider og falder, men har et skridsikkert underlag. Og NÅR det sker, for det sker, er et blødt tæppe bare rarere at falde på, end et hårdt trægulv.

  • Nogle af de værste ulykker, sker ved fald, og derfor er trapper meget vigtige at få gjort sikre. Et sikkerhedsgitter, som ikke kan åbnes af den lille, er et "must have", både for oven og for neden af hver trappe.

  • Stikkontakter skal have indsat en børnesikring (blindstik), så der ikke kan indsættes genstande, der kan give stød.

  • Små fingre der kommer i klemme i en skabslåge, er også meget typisk, i et hjem med små børn. Her kan man indsætte en lågelås, der sørger for, at skabet ikke lige kan åbnes helt, og samtidig heller ikke lige kan lukkes, hvis det står åbent.

  • Væk med kemikalier og andre farlige produkter, der kan indtages. De skal uden for rækkesvidde, f.eks ved at stille dem op i et skab, på øverste hylde. Check skabet under vasken, der står som regel opvaskemiddel, eller sæbe til opvaskemaskinen.

 

Ingen hjem er ens, og derfor er det en god idé, at gå hjemmet igennem systematisk og bruge ovenstående punkter som udgangspunkt.

 

Skrevet af