Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Hold fast i erotikken, efter I er blevet forældre

Hold fast i erotikken, efter I er blevet forældre

Skrevet af 
annonce billede

Intimitet, fysisk nærvær, kærlighed – erotik indeholder kvaliteter, som er med til at styrke jeres bånd som kærester eller ægtefæller. Selvom I efter en fødsel også er blevet forældre, er det vigtigt, at I bliver ved med at holde fast I jeres unikke bånd sammen.

Efter en fødsel bliver jeres samvær og jeres tilværelse vendt på hovedet. I går fra at være 2 personer med masser af tid og mentalt overskud til hinanden.

Når jeres barn er kommet til verden, bliver både tid og ikke mindst overskuddet minimeret. Der findes forskellige måder, hvorpå I kan bevare erotikken i parforholdet.

Husk på de 2 roller

En hverdag med et lille barn tvinger jer til at sætte egne og fælles behov i baggrunden. I har nu ansvaret for at tage jer af et spædbarn, som kræver jeres opmærksomhed, tid, nærvær og omsorg både dag og nat. Netop disse kvaliteter var det, I havde tid til at give hinanden, før I blev forældre.

Selvom hovedparten af jeres tid går med opgaver, som relaterer sig til forældrerollen, er det vigtigt, at I ikke glemmer jeres roller som kærester eller ægtefæller. Disse roller er dem, som binder jer sammen.

Der er derfor god grund til at være bevidst om at prioritere erotikken, også selvom jeres barn kræver jer det meste af tiden.

Afsæt tid til hinanden

Hvis ikke I er bevidste om betydningen af at prioritere hinanden, er der stor risiko for, at jeres parforhold kommer til at stå i baggrunden i forhold til praktiske opgaver. Det er en god idé at afsætte tid til hinanden.

Det kan virke uromantisk at skulle gøre kvalitetstid til en kalendernote. Men det er endnu mere uromantisk, hvis I stille og roligt glider væk fra hinanden mentalt, fordi I ikke får prioriteret jeres forhold.

Den bedste måde at prioritere hinanden på som nybagte forældre er ved at lave en date derhjemme. Tiden i forholdet er knap, og hverdagens forpligtelser kan tære på jeres overskud. Når I er derhjemme på date, skal I ikke til at bruge mentale ressourcer på at forholde jer til nye omgivelser eller andre mennesker.

I har frihed til at være, som I er.

Udforsk hinanden og skab spænding

Selvom I er blevet forældre, behøver I ikke lægge ønsker, lyster og behov på hylden. Et parforhold skal byde på spænding og nye oplevelser. En oplagt måde at opnå dette på er ved at bruge legetøj.

Der findes masser af stimulerende, sjovt, frækt og sødt sexlegetøj, som kan passe til ethvert par. Om I er til udstyr eller tilbehør, er op til jer. Legetøjet kan være med til at skabe sjove og dejlige oplevelser sammen, som kan være med til at give jer de kvaliteter, som det stærke parforhold bygger på. En vibrator, et blindfold eller et erotisk brætspil kan være anledningen til, at I får den betydningsfulde kvalitetstid sammen.

Når I bevarer erotikken, efter I er blevet forældre, øger I jeres mentale overskud, som vil komme jer til gode i dagligdagen.

Læs om Maj Wismann's online workshop: "Få sexlysten tilbage"

Skrevet af