Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Gode råd til dig, som er nybagt mor

Gode råd til dig, som er nybagt mor

Skrevet af 
annonce billede

Hvis du er nybagt mor, og især hvis du er førstegangsmor, følger der en masse tanker og bekymringer med. ”Gør jeg det nu godt”? og ”Er jeg en god mor”? er blot to spørgsmål, som ofte går igen. Du oplever sikkert en stor følelse af tvivl og usikkerhed i forhold til det at blive mor, men det er der mange, der gør, når de først bliver mor, hvorfor dette er helt normalt. Faktisk er det sådan, at flere studier har vist, at det at blive mor kan påvirke en kvindes selvværd negativt i begyndelsen, hvilket skyldes alle de bekymringer og tvivlsspørgsmål, som den nybagte mor står med. Er du nybagt mor, eller er du gravid, og skal derved snart være det, kan det være, at disse tanker og bekymringer også har strejfet dig, hvorfor du herunder får nogle gode råd til en mere positiv tilgang til det at blive mor, så du kan forsøge at lægge nogle af bekymringerne væk og bare nyde tiden som nybagt mor.

 

Det er okay at ændre beslutninger undervejs

Når du er gravid, har du helt sikkert rendt med en masse tanker og ønsker i hovedet om, hvordan du gerne vil agere om mor, og har på forhånd besluttet, hvorvidt du ønsker at amme eller give flaske og noget helt tredje. Dette er rigtigt fint at gøre sig overvejelser om, men det gør heller ikke noget, at du pludselig ændrer mening, hvis du ikke synes, det fungerer for jeres familie. Det er nemlig helt okay at bruge de hjælpemidler, som fungerer bedst for dig og din baby. For eksempel når din baby bliver lidt større, har rigtig mange børn glæde af et legetæppe, hvor de kan ligge og kigge på det fine tæppe, mens de leger. Find et legetæppe her.

 

Søg hjælp hos dine nærmeste

Rollen som nybagt mor kan være meget overvældende, især hvis det er første gang, hvorfor mange har brug for at søge hjælp hos sin familie eller sine venner. Med en lille baby i huset kan det være svært også at nå rengøring, madlavning og så videre, og derfor er det helt okay at spørge om hjælp. Mange mødre har en ide om, at de skal gøre alting selv, og hvis de ikke kan det, har de fejlet, men sådan er det slet ikke. Det kan være svært at bede om hjælp, men hvis du kan mærke, at du har brug for det, er det vigtigt at lytte til dig selv, så du undgår at blive mentalt træt. Derudover er det vigtigt at huske på, at ingen er perfekte, og man jo gør det bedste, man kan.

Skrevet af