Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Få styr på haven mens du er på barsel

Få styr på haven mens du er på barsel

Skrevet af 

Der er ikke noget mere afslappende og lækkert, end en eftermiddag i haven. Solen skinner, ungerne leger i sandkassen og blomsterne står i fuldt flor. For mange bliver det ved drømmen, men du kan gøre noget ved det, mens du er på barsel. Det kræver lidt planlægning og noget hjælp, men du og resten af familien kan nyde resultatet resten af livet. Herunder kommer tre gode tips til ting, der egner sig flot til alle haver.

Så stor en forskel gør blomster i din have

Den er næsten umuligt at lave en have uden blomster, men du skal sørge for at vælge de rigtige, hvis du vil nyde haven gennem hele sommeren.

En rigtig god ide er at plante mange forskellige blomster sammen og blande forskellige blomstringstider. På den måde får du et bed, der står flot hele sæsonen og skifter udseende løbende. Det kan starte med den helt tidlige blomstring fra vintergækker, erantis og krokus og slutte af med julerosen i december.

Der findes rigtig mange gode tips stor viden om, hvordan du vælger de rigtige blomster til haven, så brug lidt tid på at planlægge, inden du kører en tur i plantecenteret eller bestiller på nettet.

Stauder er et must i din have

De fleste blomster du kan plante fra frø, er et årige, det vil sige, at der skal sås nye næste forår, hvis ikke du vil ende med et bart bed. Er du ikke den store gartner, så kan det være en ide at kigge dig om efter nogle flerårige blomster – eller stauder, som de også kaldes.

Med stauder kan du planlægge flerårige bede, hvor de samme blomster dukker op år efter år. Rigtig mange er glade for denne form for planter og blomster i haven, fordi det giver mindre arbejde og ofte også både højere og mere kraftige planter, fordi deres rodnet når at blive stærkere.

Du kan finde smukke stauder i alle højder, bredder og farver, så de kan bruges til at skabe præcis den have du drømmer om. Desuden kan du også finde planter med forskellig levetid, så nogle kommer igen 2 år, mens andre bliver ved med at komme resten af livet.

Frugttræer og buske kan give liv

Har I en lille ny på vej eller måske er I allerede en familie på 3 eller flere, så er frugttræer og buske noget, der kan give mange glade timer i haven for de små. Den spiselige have er noget alle små børn holder af og noget, der virkelig skaber hygge.

Æbletræer, stikkelsbærbuske, hindbær, blommer og ribs er alle populære valg, men også nyere tilkommere som blåbær og kirsebær kan være gode valg til jeres have og, hvis I planter, mens ungerne er små, kan de nå at få megen glæde ud af både buske og træer.

En god ide er at samle den spiselige have et sted, så børnene ved, at det er ok at spise det, der vokser her, men ikke andre steder i haven. Ellers sørge for, at der ikke vokser andre fristende frugter, som ikke er spiselige inden for hækken.

Skrevet af