Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»3 gode råd til den gravide

3 gode råd til den gravide

Skrevet af 
annonce billede

Først og fremmest tillykke med det lille nye menneske, det er en speciel følelse at gro en lille person. Selvom graviditeten forhåbentlig ses som en hyggelig tid, er der stadig mange restriktioner og ting man skal huske på, specielt som førstegangsfødende. Derfor får du her 3 gode råd til graviditeten.

 

Tøj og komfort

Noget af det der er vigtigt under graviditeten, er at du har det rart. Komforten under din graviditet er meget vigtig, da kroppen har brug for de bedste forhold. Specielt ventetøj kan spille en væsentlig rolle i komforten under graviditeten. Der er ikke det største udvalg af ventetøj i butikker, og selv hvis de har noget, er det ikke garanteret at det er flot eller behageligt. Heldigvis findes der hjemmesider som sælger ventetøj i god kvalitet, og tøj som også er flot, så man ikke bare skal nøjes med det lille udvalg at fysiske butikker har. Ved at føle sig godt tilpas i det tøj man går i kan man også få det lidt bedre med sig selv, da det for nogle godt kan være en omvæltning at tage på, eller at få væske i kroppen. Graviditeten er en skøn tid, men der er også mange ting man ikke rigtig hører om, før man er gravid. At gå i behageligt tøj kan for nogen hjælpe på de følelser.

 

Kost og vitaminer

Kosten er ikke kun god for dig, men også babyen. Det er vigtigt at du får den rette mængde vitaminer og mineraler, og holder dig fra ting der er skadelige for barnet. Nogle ekstra vitaminpiller er altid en god investering, da det kan betyde så meget for barnets udvikling. Under graviditeten er specielt D-vitamin, kalk og fiskeolie vigtigt. Hver af disse har hver deres funktion under graviditeten, som sørger for at holde både mor og barn sunde og raske. Det er bare vigtigt at huske at tage vitaminerne, og hvis man er i tvivl om hvilke man skal vælge, kan man altid kontakte egen læge, og tage en snak om de væsentligste ting der.

 

Pas på dig selv

Vigtigst er alt er at passe på sig selv. Det er vigtigt at lytte til kroppen når den fortæller den er træt eller dårlig, så man ikke presser den. Kroppen arbejder på højtryk ved at bære på en lille baby, så derfor er kroppens signaler så vigtige. Derudover er det vigtigt at passe på med kemikalier, og alle de andre farlige ting. Uanset hvad, skal man bare være sikker. Generelt siger man ”alting med måde”, men det er altså ikke altid det gælder under en graviditet. Hellere være ekstra varsom, og være sikker på at man ikke på nogen måde kan komme til at skade barnet.

Skrevet af