Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Nedsæt risikoen for diabetes-2 ved at amme dit barn
søndag, 13 december 2015

Nedsæt risikoen for diabetes-2 ved at amme dit barn

Skrevet af 

Et amerikansk studie offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Annals of Internal Medicine, viser, at ammende kvinder med graviditetsdiabetes, nedsætter risikoen for også at udvikle type-2-diabetes efter fødslen med 50% indenfor de første to år efter fødslen, hvis de ammer deres børn.

Et amerikansk studie, der fulgte 1035 kvinder med graviditetsdiabetes fra 2008 til 2011, viser, at amningen forbedrer insulinfølsomheden og stofskiftet og transporten af sukker fra blodbarne over i cellerne bliver bedre, og det formindsker risikoen for diabetes.

Under en graviditet danner moderkagen hormoner som forøger insulinbehovet. I visse tilfælde kan kroppen ikke følge med i forhold til at producere den ekstra insulin som kræves, og nogle kvinder udvikler derfor graviditetsdiabetes. 

Diabetesforeningens sundhedsfaglige chefkonsulent og professor ved Aarhus Universitet, Torsten Lauritzen opfordrer til, at jordemødre og andet personale på fødegangene støtter kvinder med graviditetsdiabetes ekstra meget med at få amningen til at fungere efter fødslen.

Cirka 1800 kvinder bliver hvert år ramt af graviditetsdiabetes.