Du er her:min barsel»Nyheder»Der kæmpes for Svendborg fødeafsnit
onsdag, 13 januar 2016

Der kæmpes for Svendborg fødeafsnit

Skrevet af 

Hvis Regions-rådet om tre måneder beslutter sig for at lukke det velfungerende fødeafsnit i Svendborg i løbet af 2016, går de fynske fødende ikke bare glip af at føde på et af landets bedste fødeafsnit, de vil også få væsentlig længere køretid.

Mange kvinder på fyn vil få langt til OUH med deraf følgende risiko for, at de føder i bilen eller får et stressende fødselsforløb.

Bor man for eksempel i Ærøskøbing vil man få en køretid på 107 minutter til Odense i stedet for 77 minutter, som det tager fra Ærøskøbing til Svendborg. Hvis man bor på Thurø er rejsetiden 36 minutter mod blot 8 minutter til Svendborg. 

Argumetet for lukningen er, at Svendborg ikke har specialister tilknyttet i form af børnelæger. Men faktum er, at fødeafsnittet på Svendborg Sygehus faktisk ikke har haft børnelæger tilknyttet siden 90'erne. 

Lægernes og regionens argument om manglende børnelæger er en sygeliggørelse af fødsler, som både er trist og dårligt underbygget når det handler om normale fødsler, mener sundhedsplejerske Susanne Riber.

"Selvfølgelig skal det faglige være i orden, men det mener vi også, at det er på Svendborg Sygehus, hvor man leverer høj kvalitet", siger Susanne Riber. Hun kommer som sundhedsplejersker til mange af de familier, der har født i Svendborg, og som oftest er folk meget glade og tilfredse med den behandling, de får på Svendborg fødeafsnit.

Det kvinderne lægger vægt på hos Svendborg fødeafsnit er kompetent og venligt personale, høj faglighed samt, at nærvær og omsorg prioriteres højt. 

For to år siden blev Svendborg fødeafsnit kåret som landets bedste.