Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Fødsel»Rygstøtte: Sådan lindrer du smerter i ryggen under graviditeten

Rygstøtte: Sådan lindrer du smerter i ryggen under graviditeten

Skrevet af 
annonce billede

Det er fantastisk at være gravid, men der er desværre også mange gener forbundet med det. Døjer du især med smerter eller ubehag i ryggen? Det er helt normalt. Heldigvis findes der gode råd, der kan lindre, så du kan få en mere behagelig hverdag under graviditeten.

Smerter i ryggen og lænden er helt almindelige symptomer under graviditeten – og faktisk klager mere end halvdelen af alle gravide over at have ondt i ryggen eller bækkenet.

Hvordan forebygger man rygsmerter under graviditeten?

Når du er gravid og har rygsmerter, behøver du ikke at lade stå til, da der er flere ting, du kan gøre for at få det bedre.

Brug graviditetsbælte som rygstøtte

Et graviditetsbælte kan være en rigtig god løsning for dig, hvis du døjer en del med rygsmerter. For den aflaster effektivt og giver en rigtig god rygstøtte, som du med det samme vil opleve som lindrende.

Motioner dagligt

Rygstøtte i form af et graviditetsbælte er ikke den eneste måde at opnå lindring i ryggen på. For du kan også lindre eller forebygge ved at bruge din krop. Sørg derfor gerne for at få mindst 30 minutters motions hver dag og at lave øvelser, der er målrettet gravide, så du ikke kommer til at belaste i stedet for at løsne op.

Undgå stress og få din søvn

Selvom det ikke er en direkte kilde til god rygstøtte, er en afslappet hverdag med rigelig søvn nødvendigt for ikke at få for mange smerter. Kroppen har brug for ekstra søvn for ikke at komme på overarbejde – og det giver dig i sidste ende mere velbehag i kroppen. Ligger du endda også med en graviditetspude om natten, kan det være en god måde at give rygstøtte på.

Få graviditetsmassage

Rygstøtte kan gives og fås på mange måder. Graviditetsmassage er en rigtig god kilde til det, da det effektivt løsner op i de spændinger, der er roden til dine smerter. Du kan eventuelt også kombinere det med massage med en massage pistol andre steder på kroppen, så du er i fuldt velvære og i højere grad kan slappe af i kroppen. Det kan være på skuldrene, langs skulderbladene, på lægmusklerne og lårene. Det giver en meget større ro i kroppen, end hvad du måske lige regner med.

 

Skrevet af