Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Efter fødsel»Efter fødsel Fyn»Mother Circle: Et nærende fællesskab for gravide og mødre

Mother Circle: Et nærende fællesskab for gravide og mødre
Mangler du et nærende fællesskab under din graviditet eller efter du er blevet mor?

Mange kvinder oplever, at det, der før var rigtigt eller gav mening, lige pludselig ikke længere er så rigtigt – eller i hvert fald skal gøres på en helt anden måde efter de er blevet mødre.

Denne oplevelse kan spire allerede under graviditeten, hvor man kan få behov for at tale om nogle ting, som ens veninder ikke nødvendigvis er klar eller har lyst til at tale om.

At sige ja til at blive mor er et ja til at sætte et barn i verden og give sine gener videre. Det er også et ja til, for en stund, at give fysisk plads i sin kvindekropkrop, til at de to celler, der mødes, på magisk vis kan vokse sig til et barn. Samtidig er det et ja til at lade sin kvindekrop åbne sig og være en kanal for, at det ufødte barn kan manifisteres i den fysiske verden.

Altså, et ja, der sætter spor, lige meget om man er klar over det eller ej.

 

Behovet for meningsfulde møder og støtte øges

I mit arbejde som jordemoder oplever jeg, at de fleste gravide og nye mødre sætter ord på et stigende behov for meningsfulde møder. Mange kvinder får trang til at cutte alt væk, der er overflødigt. Alt det, som der før var plads til, men som, når det handler om nyt liv og moderskab – bare optager dyrebar tid.

Gennem traditioner har kvinder brugt og vidst vigtigheden af kvinder, der mødes i et respektfuldt og støttende nærvær.
Kvinder i kulturer uden for Skandinavien igangsætter stadig et net af støtte og hjælp for nye mødre. Familiestrukturen er ofte anerledes, hvorfor der oftest også er lettere adgang til ”at rykke ind” hos den nybagte mor.

At gøre sig klar til at blive mor og ikke mindst det at blive mor medfører en kæmpe bevidsthedsudvidelse og en utrolig sårbarhed.

Overgangen fra at være kvinde, til at være kvinde OG mor er en af de største skift vi som kvinder kan opleve i vores liv.

At blive mor kan opleves som om, der åbnes for ventiler, der før har været lukket til.

En snigende sårbarhed vokser frem over skuldrene og opleves af mange som virkelig skræmmende.

Ensomhed
Frygt for at fejle
Overmanding af ansvar
Ustyrlig lykke og glæde
Uplacerbar kærlighed og villighed til at gøre alt for dette lille mennesker

… flyder rundt i kroppen i en stor bølgegang.

Dér, lige præcis dér, vokser behovet for meningsfulde møder og behovet for støtte og hjælp. At nogle for en stund kan tage over – så man bare kan være.

Der er en cirklen så god.
Der kan man komme som man er, magien og sårbarheden kan omfavnes og værnes om.

 

Mother Circle:

Et nærende fællesskab for gravide og mødre.

I september 2017 startede jeg Mother Circle ud fra et ønske om, at skabe et givende, nærende fællesskab for kvinder, der står overfor eller er midt i moderskabet.

Mother Circle blev skabt med fokus på at give sårbarheden et sikkerhedsnet, hvor det som kvinde OG mor er trygt at være. Hvor både moderen kan blive fyldt op og få bekræftet, at alt er godt, og hvor kvinden på den anden side kan blive fyldt op socialt med en følelse af, forsat at være i kontakt med og en del af omverdenen.

Mother Cirlce er All Inclusive! Det vil sige, alle kan være med.
Om du er gravid eller ny mor – så kan du være med. Der kommer sågar også kvinder, der har født for mange år siden. De kommer, fordi de oplever det nærende og helende for deres egen fødsels- og kvindehistorie at være med.

I Mother Circle er der plads til at dele og bede om råd og vejledning.
Jeg gør meget ud af at holde rummet, således det ikke bliver en støttegruppe, men en cirkel, hvor man kan dele, hvordan man har det lige nu og derefter opleve, den styrke det skaber at blive hørt og lyttet til – uden at noget nødvendigvis skal fikses.
En fast form giver sunde rammer

Hver onsdag mødes vi kl 12 – 13.30 i Odense.
Snart kommer der flere cirkler på Sydfyn, i Fredericia og i Københavnsområdet.

Hver cirkel har samme opbygning.
Hver onsdag tager vi udgangspunkt i et emne, som jeg holder et oplæg omkring. Det sætter altid en masse tanker i gang – og efter cirka en halv time åbnes rummet op for en mere fælles deling.
Nogle gange inviterer jeg også gæster ind, der kommer og holder en workshop inden for et bestemt område.

Programmet for marts måned kan du se her neden for.

 En cirkel i cirklen

Det har været vigtigt for mig at kunne eksemplificere kvindevisdommen og støtten, der kan opstå i cirkler ved at gøre brug af erfaring fra forskellige generationer.

Derfor holder jeg ikke Mother Circle alene.

Sammen med Doula Anna Ladefoged og Zoneterapeut Carolina Puck (min egen mor) har jeg skabt en cirkel i cirklen, således der altid er nogle, der kan holde ekstra om en kvinde, hvis der er brug for det.

Fordi jeg er forholdsvis ung, giver det også så god mening for mig og de gravide og mødre, der kommer i cirkel, at de to vise kvinder, kan dele ud af deres erfaringer med henholdsvis fire og tre børn.

 

Du er så hjertelig velkommen

Hos Mother Cirler har vi fokus på ikke at prøve at fikse. Vi lytter, anerkender og sender hinanden kærlige blikke og gode kram.

Alle kvinder kommer i modvind i deres moderskab. Der handler ikke om, om man er en god mor eller ej. For du er en god mor. Den allerbedste til dit barn. Det handler om, i hvor høj grad du tillader, at lade dig blive støttet, næret og omfavnet – i medgang om modgang.


Læs mere om Mother Circle

Hvis du kunne tænke dig at starte en Mother Circle i dit område, er du mere end velkommen til at kontakte mig på: kontakt@jordemodersophie.dk

 

 

Sophie Louise Puck
Jordemoder Fyn

Adresse:
Dronningensgade 50, 
5000 Odense C

Kontakt:
tlf: 2680 2727
mail: kontakt@jordemodersophie.dk

Website: 

http://www.jordemodersophie.dk