Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»A-kasse og barsel - det skal du huske på

A-kasse og barsel - det skal du huske på

Skrevet af 
annonce billede


Når det kommer til a kasser, så er det med at sætte sig grundigt ind i reglerne. For der er stor forskel på om man er studerende, er på barsel eller lige har sagt sit job op. Nye regler er kommet til, så det er vigtigt at være up to date med disse. Reglerne for barsel er nemlig gældende for forældre med børn født efter den 2. august. 2022. Er du gravid, betaler til a kassen og gået ledig, så har det måske relevans for dig at læse med her. 


Værd at vide

I Danmark er det således, at uanset om du som gravid er ansat et sted med/uden overenskomst eller går ledig, så er du faktisk omfattet af ‘barselsloven’. Dette er naturligvis for at give dig og dit barn en god start. Da den nye barselsorlov kom til i 2022, skete dét at at orloven er blevet delt mere lige blandt både moren og faren. Barselsloven og alle reglerne er en god idé at læse op på, hvilket du kan finde mere info omkring på både myndighedernes hjemmesider, lige såvel på a kassernes.


Hvis du er i tvivl om reglerne, er det relevant at tage kontakt til din nuværende a kasse, for flere informationer. Du kan desuden også klikke på find-a-kasse-priser.dk, hvis du har planer om at skifte til en anden. Du kan vælge imellem mange forskellige a kasser, dog er nogle specifikt for nogle faggrupper/brancher. Der kan være forskel på prisen på medlemskab, dog er udbetalingerne de samme. 


Kender du barselssatserne?

Der er ingen tvivl om, at det giver stor tryghed for både moderen og faderen, at der er økonomisk hjælp at hente, når man skal være forældre. Det er dog et krav, at man er i arbejde eller går ledig, mens man også betaler til en a kasse. 


Barselssatsen i 2023, er på maksimum 4550 kr om ugen. Vær opmærksom på, at det er maksimum. Tag en snak med a kassen, hvis du er tvivl om, hvad du kan få hvis du snart skal på barsel. Læs mere om dagpengesatsen under barsel, via dette link - 

https://www.find-a-kasse-priser.dk/wp/barselsdagpenge-sats/


Gode råd

Når barslen skal planlægges, er der der nogle ting du skal huske hvis du er i et ansættelsesforhold.. Blandt andet at give din arbejdsgiver besked omkring graviditeten. Dette skal senest være 3 måneder før termin. Derudover skal du senest 8 uger efter barnets fødsel også give besked om, hvornår du vender tilbage til dit job. 


Borger.dk er også et rigtig god sted at søge information, når det kommer til barsel og dagpenge.

 

Skrevet af