Du er her:min barsel»Nyheder»Danske kvinder får færre børn end ønsket, men forskellen er stabil
fredag, 16 august 2024

Danske kvinder får færre børn end ønsket, men forskellen er stabil

Skrevet af 

En undersøgelse fra ROCKWOOL Fonden viser, at danske kvinder i aldersgruppen 30-49 år i gennemsnit får færre børn, end de anser for ideelt. Forskellen mellem ønsket og faktisk antal børn har dog været stabil over tid, med kvinder i gennemsnit der får omkring 0,5 barn mindre end ønsket.


Studiet, som sammenligner danske data med norske, viser, at mens Danmark oplever en stabil forskel mellem ønsket og faktisk antal børn, har Norge set en stigende forskel. Dette peger på, at selvom danske kvinder i stigende grad får færre børn end ønsket, er denne kløft ikke blevet større i de senere år.

Undersøgelsen anvender forskellige fremskrivningsteknikker til at forudsige, at kvinder født i 1991 kan forvente at få lidt færre børn end dem født tidligere, men tallet stabiliserer sig på et lavere niveau.

Økonomiske udfordringer og arbejdsmarkedets krav fortsætter med at påvirke kvinders muligheder for at realisere deres ønskede familieliv, men den overordnede tendens viser ikke en stigende kløft.

Undersøgelsen fra ROCKWOOL Fonden giver et indblik i, hvordan danske kvinders fertilitetsidealer har udviklet sig, og understreger mulige behov for politiske tiltag, der kan hjælpe kvinder med at balancere deres ønsker om familieliv med de realiteter, de står overfor.

For flere detaljer kan du læse undersøgelsen hos ROCKWOOL Fonden.