Du er her:min barsel»ARTIKLER»TIPS & IDEER»Hårtab efter graviditet og amning

Hårtab efter graviditet og amning

Skrevet af 

Håret ændrer sig i perioder med graviditet. Dit hår kan både blive kraftigere og ændre struktur. Fx. oplever nogle gravide, at de pludselig begynder at få krøller.
Hårtab og tyndere hår efter en fødsel er desværre også helt normalt. Der er nemlig ofte en sammenhæng mellem hårtab og generel ændring af hårets struktur, og de hormonelle ændringer der sker under graviditeten. Men hårtab og tyndere hår kan også skyldes andre faktorer - og endelig en kombination af disse.


Din graviditet påvirker din krop - og også dit hår. Under graviditeten sker der store forandringer, der påvirker dine hårstrå og hårfoliklerne samt hårdets fylde og glans. Under graviditeten kan du opleve, at håret bliver tykkere. Det skyldes en forlænget aktiv fase i hårvæksten.

Som en helt naturlig proces i graviditeten stiger mængden af kvindelige kønshormoner, - såsom østrogen og progesteron, markant gennem graviditeten og frem mod fødslen. De hormonelle forandringer sætter hårets livscyklus lidt på pause under graviditeten, og cyklussen vender så tilbage til det normale efter fødslen hvor der sker et drastisk fald i hormon-niveauerne
Hormonerne østrogen og progesteron falder brat, og man kan sige, at det sætter gang i alt det hårtab, som ikke skete under graviditeten. 

Mange nybagte mødre oplever særligt, at hårtabet er vildest 3-5 mdr. efter fødslen. Det stopper som regel igen efter nogle måneder. Hårtab og ændring af hårstrukturen i forbindelse med graviditet er helt almindeligt. 


Ammehår - hvor du taber håret pga amning - er en skrøne

Det er desværre en udbredt opfattelse, at ammehår er et fænomen, og at amning spiller en væsentlig faktor i forhold til, at ammende kvinders hårpragt svinder ind efter fødslen. Men fænomenet ammehår er en skrøne, og bør ikke påvirke din lyst til at amme dit barn.
Faktisk er det både kvinder som ammer og kvinder som giver flaske, der oplever hårtab.
Sammen med undersøgelserne der viser, at hormonerne gør, at hårets livscyklus bliver sat på pause under graviditeten og frigives efter fødslen, fortæller det os noget om, at det mest er de hormonelle forandringer i graviditeten der spiller en rolle for håtab og tyndere hårstrå i denne periode af en kvindes liv. 

Men det er ikke bare det hormonelle. Faktorer som stress, alder og dårlig kost spiller også ind i forhold til hårtab.
Derfor kan du selv sørge for, at dit hårtab bliver så lidt som muligt ved at leve sundt.
Altså; spise sundt og sørge for, at du ikke mangler vitaminer og mineraler, og endelig - få din søvn, og det betyder, at sove mens din baby sover.

Det kan være yderst stressende at blive mor. Måske har du et barn der sover lidt og skriger meget, og måske har du flere børn, at tage dig af. Men prøv om du kan reducere stressende elementer, fx ved at række ud og bede om aflastning i dit netværk og sige ja til færre aktiviteter i hverdagen. 

Men uanset om dit hårtab skyldes de hormonelle forandringer, en stresset periode med for lidt søvn og for vitamin- og mineralfattig kost, eller en kombination af disse ting, er der heldigvis meget du selv kan gøre for at styrke din hårpragt både inden og efter en graviditet.  

Et firma der netop har specialiseret sig indenfor hårtab og tyndt hår og dermed genopbygningen af hårets sundhed er firmaet HairLust, som har taget en helt vanvittig rejse på grund af deres gode og bæredygtige hårprodukter. 


Dansk innovativt firma med værdierne på plads

HairLust er et dansk hårplejebrand, der siden 2017 udfra gode, solide værdier som innovation, bæredygtighed og gennemsigtighed, er godt i gang med at revoutionere hårplejeprodukter og dermed hele hårplejeindustrien.
Hairlust produkterne består af naturlige ingredienser, som er nøje gennemtestet for deres regenererende og genopbyggende evner og udvalgt så de gavner hårets sundhed og samtidlig ikke skader miljøet. Faktisk er firmaet blevet certificeret klimaneutral. 

Firmaets egne statements i forhold til deres produkter, lyder således når det kommer til deres bærende værdier indenfor bæredygtighed, innovation og gennemsigtighed: 

" - Vi ønsker at være gennemsigtige og jordnære i hele vores forretning og værdikæde.
  - Vi er fuldt transparente med vores råvarer og ingredienser.
  - Vi skjuler ingen hård kemi men ønsker at give fuld indblik i maskinrummet. 
Derfor tester vi klinisk vores produkter ved uafhængige laboratorier for højeste kvalitetssikring.
  - Vi bruger ingen skadelig eller uønsket kemi. Vi siger nej tak til parabener, ftalater, syntetiske SL-sulfater og allergene parfumer.
  - Vi certificerer vores produkter veganske og økologiske. 
De fleste af vores produkter er certificeret økologiske af Ecocert Greenlife og mærket med COSMOS Organic*, som er en anerkendt europæisk certificering for kosmetiske produkter.
  - Vi bruger genanvendt plastik i vores emballage og holder os langt væk fra skadelig eller uønsket kemi.
 
-  Vi tænker bæredygtighed ind i alle processer i vores virksomhed. Det er vores garanti til dig. Hvad end det vedrører valg af samarbejdspartnere, vores produktion, leveringer eller vores kollegaer. 
 -  Vi ønsker at være nærværende og i øjenhøjde med vores kunder, åbne for maskinrummet og vise fuld indsigt i vores forretningsgange og principper".


Alle firmaets værdier står fremhævet på deres hjemmeside, og at firmaet gerne vil være i øjenhøjde med deres kunder og vise gennemsigtighed ses tydeligt i måden de har fortalt om deres imponerende rejse som ikke er foregået uden massivt og målrettet arbejde og også med fejl undervejs. Som fx. da de sad i en Københavnerlejlighed med deres første produkt i 2000 eksemplarer, som de satte label på for at finde ud af, at der var fejl på alle Labels, hvorfor de måtte starte forfra. 
Her får du et kortere resume af rejsen. 


HairLust's imponerende rejse 

HairLust's pionerer Sofie Tidemand og Rasmus Serup, der begge har flere års arbejdserfaring med kosttilskud, samtidig med, at de begge har haft erfaring med hårtab og tyndt hår, øjnede i 2017 nye udviklingsmuligheden for at udvikle skønhedsprodukter til tyndt og livløst hår ved indre pleje af håret kombineret med ydre pleje af håret. Her begyndte de først at undersøge potentialet for et kosttilskud specielt udviklet til hår. Og det viste sig, at der lå et uudnyttet potientiale som viste sig at være utroligt stort. 

HairLust blev derfor en realitet, da de havde færdiggjort den første produktion på 2.000 bøtter kosttilskud til håret hjemmefra stuen i ydre København. 
I 2018 lancerede de deres andet produkt; nemlig Hair Growth & Protection Mask. HairLust bestod nu af både indre og ydre hårpleje. 

Herfra gik det stærkt for Sofie og Rasmus med deres ønske om aktivt at gøre en forskel med innovative og bæredygtige produkter, der rent faktisk virker. 
Med fokus på produktudvikling blev 2018 året, hvor HairLust's sortiment rundede hele 10 produkter. Og fra at have været alene om forretningen som stadig forgik fra en stue i København, bestod HaIrLust i slutningen af 2018 af ikke mindre end 10 personer som kunne sikre synlighed på de sociale medier samt lave en udvidelse af HairLust's egen platform og webshop. Det var dermed nødvendigt at rykke fra kontor stuen til kontor i indre København.

Allerede i december 2019 sælger HairLust produkter på egen platform og på webshops i 10 forskellige lande. De har henved 1000 forhandlere i ind- og udland, hos professionelle frisørsaloner, hos apoteker, materialister, skønhedsklinikker og diverse helsebutikker.

I 2020 vinder HairLust hele 3 Beauty Awards ved anerkendte prisuddelinger i ind- og udland og runder også 100.000 kunder. HairLust bliver desuden årets vinder ved Danish Beauty Awards 2021, hvor de vinder hele to priser.
I september 2020 flytter HairLust fra deres 118 m² store kontor på Kompagnistræde til et nyt kontor på 790 m² Christianshavn med plads og kanaludsigt. 

2021 blev året med flere fine priser til samlingen. HairLust vandt 3 priser ved Costume Beauty Awards, en pris for Best Vegan Hair Care Brand til Global Vegan Awards, og de blev nomineret til EY Entrepreneur Of The Year i Danmark, og vandt den prestigefyldte danske erhvervspris: Børsen's Gazelle for deres bemærkelsesværdige vækst. 


Anbefalede produkter til tyndt og livløst hår

De tre produkter som især anbefales til behandling af hårtab og tyndt hår er en serum, et reparations sæt og piller til indvortes brug.
HairLust_hair_growth_formula_gummies.jpg

Hair Growth Formula Gummies
indeholder blandt andet biotin og zink sammensat i en velsmagende, tygbar vingummivitamin.

Biotin og zink er især kendt for at hjælpe med at vedligeholde hårets og hårsækkenes styrke.

De findes også i en almindelig pilleudgave. 

Hair Growth Formula Gummies er uden sukker, gelatine, gluten og laktose.

De er veganske og baserede på naturlige smags- og farvestoffer. Gå til webshop

 


HairLust_Hair_Growth_and_Repair.jpg

Hair Growth & Repair Shampoo og Hair Growth & Repair Conditioner

Styling kan være hårdt ved håret og særligt når du som nybagt mor har en øget tendens til at tabe mere hår på grund af de hormonelle forandringer i kroppen, ja så gælder det om at passe godt på det hår du har!

Hvis du planlægger at blive gravid, så er det også et godt tidspunkt at forebygge skader på håret med dette sæt, og som gravid er du sikker på, at du ikke bruger skadelige ingredienser i dine hårprodukter. 

Hair Growth & Repair Set indeholder en sulfatfri shampoo og balsam, som tilfører dit hår den rette fugt og næring samtidig med, at shampooen skånsomt fjerner snavs og genstridige produktrester uden at udtørre hår og hovedbund.

Hair Growth & Repair Set er fuld af gode naturlige, fugtgivende økologiske ingredienser, som trænger ind i hårstråenes kerne, og generelt styrker og genopbygger hår og hårrødder indefra.

Shampooen indeholder skånsomme sæbestoffer og havsalt udvundet fra Det Døde Hav, og er rig på fugtbevarende fra økologiske planteekstrakter, bl.a. aloe vera, mango og multebær, som beskytter håret mod skadelige påvirkninger fra miljøet.

Den opkvikkende koffein fra kaffefrøolie virker stimulerende på hovedbundens blodcirkulation.


Balsamen, som selvfølgelig er silikonefri, regenererer og genopbygger tørt og tyndt hår ved hjælp af veganske mikroproteiner, som styrker hårets struktur og samtidig reducerer forekomsten af spaltede spidser. Fugtboosteren Aquaxyl™, glycerin og glukose, har evnen til at indkapsle fugt i hårstråene og forsyner håret med en vedvarende, fugtgivende effekt.

Balsamen indeholder også flere planteingredienser som fx. økologisk granatæbleolie og olienolie som er rige på antioxidanter og har en UV-beskyttende virkning på håret.
alsam er silikonefri vil den derfor ikke efterlade ophobede rester, som tynger håret, i hverken hår eller hovedbund. Gå til webshop

 

 

Sig farvel til hårtab med Hair Growth Serum

Hair Growth Serum er din nye bedste ven da produktet er et effektivt våben i kampen mod hårtab! Hair Growth Serum koncentreret hårserum, udviklet med en blanding af naturens kraftfulde ekstrakter, som med deres dokumenteret effekt, stimulerer hårets vækst, reducerer hårtab og samlet set forbedrer hovedbundens sundhed. 

Dette hårserum har en hurtigabsorberende base, som trænger effektivt ind i hovedbunden, og virker helt nede i de enkelte hårfollikler, hvilket kan medvirke til resultater efter få ugers anvendelsestid.

HairLust_Hair_Growth_Serum.jpg

Ingredienser som Redensyl™, CAPIXYL™, RootBioTec™ og Anagain™ er effektive stoffer der er sammensat for målrettet at styrke hårsækkene i vækstfasen ved at påvirke separate receptorer og stimulerer hårfolliklerne, fremme væksten af nyt hår og samtidigt reducerer hårtab.

Hair Growth Serum indeholder desuden ingredienser med fugtgivende og anti-inflammatoriske egenskaber som økologisk havreekstrakt, glycerin, kreatin og biotin, som alle hjælper med at pleje og tilføre fugt til tør, irriteret og sensibel hud.

Hair Growrh Serum absorberes hurtigt i hovedbunden. Gå til webshop


Økologi, bæredygtighed og FN's verdensmål

En stor del HarLust's produkter er certificeret økologiske og de er dermed baseret på naturlige ingredienser og rene råvarer. Det er de, fordi HairLust har en vision om at gøre en forskel. En forskel for miljøet, for kvaliteten af produkterne og for sundheden for forbrugerne. 

  - At bruge ingredienser, som man kan genkende, plukke i naturen og spise uden at skulle frygte for ens ve og vel, er noget vi alle foretrækker, når vi skal lave mad. Men hvad vi indtager gennem kosttilskud, smører i hovedbunden eller bruger til at vaske håret med trænger også ind i vores kroppe og påvirker vores sundhed.

Derfor tror vi på, at rene og økologiske ingredienser er nøglen til de gode produkter, og vi bruger derfor økologiske og naturlige ingredienser hver gang, det er muligt
, desuden har vi omtanke for oprindelsen af det materiale, vi bruger i vores emballage, og den indvirkning, vi har på planeten. Derfor bruger vi genbrugsmateriale (PCR) i vores emballage og vi er stolte af, at være erhvervspartner hos Plastic Change, en dansk miljøorganisation, der arbejder for en verden uden plastikforurening. 

Al emballage i vores produkter er 100% genanvendelig, hvad end den består af plastik, pap eller glas, og vi håber derfor, vores kunder vil hjælpe os med at genanvende emballagen korrekt. For at danne rammerne for vores indsats med bæredygtighed og gennemsigtighed, arbejder vi med FN’s Verdensmål. Med udgangspunkt i disse, arbejder vi særligt med ansvarlig produktion, klimaindsats og bæredygtig energi,
 lyder det fra HairLust. 

Du kan læse mere om certificeringen COSMOS Organic* nederst på siden.  

Læs mere om Hairlust.dk


* Når et produkt har en COSMOS Organic certificering, kan du altid se præcis, hvor stor en procentdel af ingredienserne, der er af naturlig oprindelse, og hvor stor en del, der er økologisk. For at et kosmetikprodukt kan få denne certificering skal minimum 95% af alle ingredienser i produktet være naturlige, mens minimum 95% af de naturlige olier i produktet skal være økologiske. Samtidig skal mindst 10% af de ingredienser, der kan vaskes og mindst 20% af de ingredienser, der ikke kan vaskes, være økologiske.

COSMOS Organic sikrer, at ingredienserne er produceret ansvarligt og med respekt for miljøet. Derfor kan du være sikker på, at et produkt med denne certificering er produceret under forhold, der tager hensyn til både miljø og medarbejdere, og at emballagen er ansvarligt udviklet i henhold til alle gældende regler. Du kan læse mere om COSMOS Organic Standard 

Skrevet af