Barsel til gode? Besvaret

Hej Anne Line

Hvordan finder man ud af om man har barsel til gode i forhold til at få afholdt barsel inden ens barn fylder 9 år? Jeg er simpelthen ikke sikker på at vi har fået holdt hele barselsperioden.

Hilsen,

Dia

 •  Spurgt 3 år siden  •  af Dia

1  Svar

Hej Dia,

Du logger ind på barselsdagpenge.dk med din NemID. Derinde kan du se, om der er forældreorlov tilbage med barselsdagpenge.

Hvis der er forældreorlov tilbage med barselsdagpenge, så er der flere betingelser, der skal være opfyldt, før du kan holde dem.

I den periode hvor du oprindeligt kunne holde op til 32 ugers forældreorlov med barselsdagpenge – dvs. fra den 14 - 46 uge efter fødslen, skal du have genoptaget dit arbejde i en periode, som svarer til den udskudte forældreorlov, du ønsker at holde.

Du skal være i arbejde og kunne aftale med din arbejdsgiver, at du holder udskudt forældreorlov. Du kan også holde udskudt forældreorlov, hvis du kommer direkte fra et afsluttet arbejdsforhold.

Du skal opfylde beskæftigelseskravet.

Orloven skal være holdt inden dit barn bliver 9 år gammel.

Som du nok fornemmer, er der en del betingelser, der skal være opfyldt. Min anbefaling er derfor, at du ringer til Udbetaling Danmark på telefon 70 12 80 64 og får individuel vejledning af dem.

De bedste hilsner
Anne Line fra barselseksperten.dk

Besvaret 3 år siden  •  af Anne Line Richardt

Log venligst ind for at besvare