Problemer med min ischiasnerve under graviditet og fødsel Besvaret

Jeg er 35 uger henne med barn nummer 2. 

Jeg har en fin graviditet og har det godt, men jeg har problemer med min ischiasnerve. Nogle dage er selvfølgelig værre end andre. Smerterne er mest udpræget i den ene side - i balle og hofte. 

Nu er det sådan, at jeg også har bækkenløsning, hvilket begrænser mig fysisk så jeg kan aflaste den klemte nerve (jeg kan f.eks. ikke gå og stå i længere tid af gangen). 

Nogle dage er smerterne fra min ischias seriøst så grelle, at jeg kun trækker vejret meget overfladisk, for det gør simpelthen for ondt at trække vejret helt med i lungerne/maven. Og det er så det der bekymrer mig i forhold til fødslen, - i forhold til vejrtrækningsøvelser og at arbejde med kroppen generelt. 

Har du erfaring med, hvordan ischiassmerter påvirker dette? Er det noget jeg kan gøre forebyggende? Jeg får i forvejen massage og prøver med strækøvelser, men begge dele hjælper desværre kun kort.
 •  Spurgt 5 år siden  •  af Sandi

1  Svar

Hej Louise 

Tak for din mail og tilykke med den forestående familie udvidelse ;-). Det kan være rigtig træls med en ischias nerve der generer. Det lyder som om du gør rigtig meget fint for dig selv allerede med massage og udstrækning. Men jeg forstår også på dig, at det påvirker din vejrtrækning. Jeg kan anbefale dig at prøve at trække vejret "ind i smerten" - visualiser at du sender kærlig, varm energi ned til det spændte område med hver eneste indånding og slipper det der måtte være tilbage på udåndingen.

Ift vejrtrækningen kan du også prøve at fokusere på din udånding og virkelig tømme lungerne helt inden du ånder ind. Du kan også lægge dine hænder på ribbenene og fornemme at du udvider brystkassen i alle retninger (sideværts, bagud og fremad, ned og op) i stedet for kun at fokusere på at få luften ned i maven.

Hvis ikke du allerede laver det stræk der foregår med ret ryg siddende på kanten af en stol - med det ben hvor du oplever smerte i balle/ben liggende henover modsat knæ og så læner dig langsomt frem indtil du mærker spændingen og blot tænker "smeltning" og varme ned i ballen - så er det et rigtig godt stræk som du kan bruge helt frem til fødslen - der er nemlig plads til maven ;-)

Det er vigtigt med din vejrtrækning både under graviditeten og under fødslen. Hvis ovenstående ikke hjælper vil jeg anbefale dig at bestille tid hos en osteopat eller kranio sakral terapeut med forstand på gravide. Held og lykke ;-)

kh

Hannah

Besvaret 5 år siden  •  af Hannah Lind Arlaud
Redigeret 5 år siden

Log venligst ind for at besvare