MME og maveproblemer Besvaret

Hej Lena,

Jeg håber sådan, at du kan hjælpe mig, da jeg ikke har haft held af at finde kvalificerede bud andre steder. 

Min søn blev født 4 uger for tidligt men er nu knap 14 uger og har egentlig trivedes siden fødslen. Jeg måtte desværre opgive at amme ham (til min store sorg) og han har fået flaske siden han var 2-3 uger.

Vi har prøvet Baby&Me og Allomin syrnet som han begge gylpede utroligt meget af og af især Allomin blev han meget urolig og generet i maven når han havde spist.
Vi er så endt med Nan Sensilac som han nu har fået længe og det går egentlig ok - der er f.eks væsentligt mindre gylp - men det er stadig ikke helt uden bøvl.

Jeg har hele tiden fået at vide at børn der får flaske får en lidt mere fast afføring og mere grønlig og at de gerne skal have afføring hver dag. Intet af dette er tilfældet for min søn. Han kan godt have afføring flere dage i træk men for det mest er det hveranden og en gang imellem hver tredje.

Afføringen er IKKE fast og den er fortsat karrygul. Jeg har egentlig ikke indtryk af at han er forstoppet - jeg har læst mig frem til at vandig afføring kan være skjult forstoppelse. Det er ikke sådan totalt vandigt men - ja, beklager - noget tyndt mudder. Han har ikke problemer med at komme af med det når det kommer men det er jo noget værre svineri hver gang og jeg tænker, at det burde kunne være anderledes, da han jo også har lidt bøvl med maven - luft der indimellem gør lidt ondt på ham, de der dage uden afføring, mere gylp og uro op til afføringen kommer (jeg ved altid hvornår den er på vej).

Jeg forsøgte et par dage at skifte en enkelt af hans flasker ud med almindelig Nan i håb om at det måske kunne gøre det lidt fastere men det generede hans mave lige så meget som Allominen og han blev meget urolig i kroppen og ked af det efter den flaske.

Har du et kvalificeret bud på hvad jeg kan gøre?

Jeg ved jo godt at babyers tarmsystem lige skal modnes men nu er han næsten 14 uger og der sker ikke rigtig nogen forandring med hans afføring. Jeg har overvejet om man skulle prøve at give ham mælkesyrebakterier eller jeg skal prøve at skifte en flaske ud med blå Allomin istedet men jeg er efterhånden nervøs ved at gøre noget i frygt for bare at gøre det værre og det er også lidt frustrerende at blive ved med at bruge penge på noget der ikke dur.
Men skulle du nu kunne genkende dette scenarie fra andre du har mødt og ved hvad der har hjulpet eller du har nogle gode råd, så ville jeg være noget så taknemmelig.

 •  Spurgt 1 år siden  •  af Gaia M

1  Svar

Kære Gaia. 

Tak for din henvendelse. Undskyld det sene svar. 

Jeg har svaret dig før, men det må være forsvundet. 
Jeg læser du har forsøgt rigtig meget for at tilfredsstille din lille søn. 
Ja tarmene udvikles meget de første måneder. - jeg tænker din lille søns tarmsystem har brug for en afbalancering.
Det lyder som en blokering med det gylperi.  Det t kan udføres hos en kinesiolog eller en Zoneterapeut. Det bør være en, der er specialiseret i babyer.  
Jeg har rigtig gode erfaringer med det. Jeg er selv kinesiolog ved siden af min Sundhedspleje - så jeg har selv set den tydelige forbedring. 
Jeg vil anbefale at du fortsætter med Nan sensitiv - 
Jeg anbefaler ikke mælkesyre bakterier på nuværende tidspunkt. 
Vedr. Den store portion tynd afføring vil jeg anbefale du gemmer bleen og lader sundhedsplejersken se den næste gang i ses. Bed evt. gerne om et ekstra besøg. 
Jeg håber mit svar ig mine forslag til handling kan give dig ro på. 

Mvh
Lena Dyhrberg 
Sundhedsplejerske 
Besvaret 1 år siden  •  af Lena Dyhrberg

Log venligst ind for at besvare