Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Må gravide få botox behandlinger?

Må gravide få botox behandlinger?

Skrevet af 

Dette indhold er sponsoreret.

Når kvinder går gennem en graviditet, stiger de kvindelige kønshormoner. Dette er en nødvendighed for, at barnet kan udvikles, og kvinden kan holde på sit foster i livmoderen. Mange gravide får det, man vil kalde ”the pregant glow” i huden, fordi øgningen af østrogen påvirker huden, som gør, at man får en smuk glød i huden. Østrogen styrker huden, mindsker rynker og holder hudens fugtniveau i balance. Men selvom man har en stor mængde østrogen i kroppen under graviditeten, fikser østrogen ikke alt. Men må man gerne få en Botox behandling under graviditeten? Læs med her for at få mere at vide. 

Botox behandlinger under graviditeten

Der findes ingen undersøgelser, der bekræfter, at der er skadelige bivirkninger for dit barn, hvis du får en botox behandling, mens du er gravid eller ammende. Alligevel er anbefalingen, at man for en sikkerheds skyld lader være med at få det. Det er dog ikke farligt for voksne at få en botox behandling, der består af små mængder botox, som bliver frigivet, når man får det mod rynker eller på grund af en sygdom. Så selvom botox er et giftstof i meget store mængder, påvirker det ikke kroppen negativt, og de bivirkninger, der kunne forekomme, er meget milde. Men det kan dog være noget andet med ens ufødte eller nyfødte barn. For fostre og små børn er ekstremt sårbare, og man er ikke sikker på, om man kan komme til at give nogle giftstoffer videre til barnet under graviditeten, eller når man ammer.

Botox behandlinger under amning

Ligesom fostre er meget sensitive over for det, som deres mor putter ind i kroppen, er små børn det også, især hvis du ammer. Anbefalingen er derfor til dem som ammer, at man ikke får lavet en botox behandling, mens man ammer. Når man er færdig med amningen, kan man dog begynde på botox behandlinger igen.

Graviditet efter botox behandlinger

Hvis man gerne vil være gravid efter at have modtaget botox behandlinger og gerne vil være helt sikker på, at botoxen er kommet ud ad kroppen, inden man forsøger at blive gravid, bør man vente seks til tolv måneder. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor lang tid det tager, før botoxen er opløst i systemet. Der kan gå alt mellem tre måneder til et helt år, før botoxen er væk. Når ens rynker kommer igen, kan det være et tegn på, at botoxen er forsvundet fra ens krop. Hvis der er noget, man er i tvivl om, bør man altid kontakte egen læge, som uden tvivl vil kunne svare på de spørgsmål, som man måtte have.

Skrevet af