Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»5 uundværelige bøger, når du har født
 
 

5 uundværelige bøger, når du har født

Skrevet af 

Der findes et utal af bøger og artikler på nettet, om dit barns første måneder og år efter du har født, og hvis man gerne vil fordybe sig i den første tid, kan det være meget uoverskueligt, at finde den rette literatur og information.

Vi giver her vores bud på 5 uundværlige bøger, skrevet af nogle af de dygtigste eksperter på hver deres område, som du og dit barn kan få stor glæde og gavn af.

 

helens bog om dit barns udviklingHelens bog om dit barns udvikling

Skrevet af: Helen Lyng Hansen

At få et barn er et mirakel. Og at se dit barn udvikle sig, trives og vokse op, er er en gave. Du vil simpelthen gøre alt for at give det de bedste betingelser i livet. Alligevel kan det være svært, og nogle gange kommer du til kort og bliver voldsomt i tvivl om, hvad der er rigtigt at gøre, fordi du ikke helt ved hvad der sker med dit barn. Helens bog om dit barns udvikling giver dig en vigtig forståelse for dit barns udvikling og hvordan det tænker, føler og handler på de forskellige alderstrin - fra de første timer efter fødslen til treårs-alderen.

For hver periode sættes der fokus på, hvordan barnet kommunikerer, sanser og oplever sin omverden, hvordan det sover, spiser, leger og lærer, og hvilke udviklingsmæssige milepæle, der hører alderen til. Men husk - lyder et af bogens vigtige budskaber - at børn er små individer, der ikke altid udvikler sig efter en tjekliste!

Sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen giver dig med denne bog et varmt, klogt og nemt opslagsværk, som gør dig klogere på dit barn, så du bedre kan støtte det i en god og sund retning. Helens bog om dit barns udvikling afløser og har samme indhold som den tidligere udgave, "Sådan støtter du dit barns udvikling" fra 2011.

Køb bogen her

 

tryk og glad

Tryk og glad - Enkel zoneterapi og akupressur for forældre

Skrevet af: Katrine Birk

En lettilgængelig guide, der viser forældre, hvordan de kan massere, kærtegne og give blide tryk til deres baby på zoner og akupressurpunkter mod alle de almindelige spæd- og småbørnsproblemer: Mavekneb, uro, feber, eksem, hoste, forkølelse, mellemørebetændelse, skoldkopper og meget andet. 
Alle punkter er tydeligt illustreret, og man kan ikke komme til at behandle forkert: Alle forældre bruger i forvejen intuitivt at massere, stryge osv.

Bogen anviser blot punkter på babys krop, der har godt af at få lidt ekstra kærlig opmærksomhed. Bogen forklarer, hvad der er brug for at vide af baggrund og sammenhænge – ikke mere.

Det er en udpræget brugsbog, som vil give forældre et ekstra redskab til at øge babys velbefindende. Fuld af tips til at lindre forskelligt ubehag hos baby.

Bag i bogen er et indeks over symptomer og lidelser, hver med henvisning til de bedst egnede punkter.

Pressen skriver: »[…]de bedste og mest brugbare behandlingsmetoder, som forældre kan bruge i hverdagen. […] du får redskaber til at undgå situationer med barnet, hvor følelsen af magtesløshed opstår […] de flotte billeder og det letlæselige sprog gør det ligeledes nemt for dig, som forælder, at sætte sig ind i akupressurens og zoneterapiens praktiske metoder - som jo også kan bruges på kæresten, veninden eller dig selv!« – Caroline Erritzøe,

Børn i byen »En nemt overskuelig guide til arbejdet med akupressur og zoneterapi på spædbørn. […] meget informativt og besvarer mange af de spørgsmål, man som forældre kan have, når man tænker på at anvende alternativ behandling til sit barn. […] flotte farvefotos« – Heidi Drasbek Martinussen, Lektør

Køb bogen her

 

boerns soevn din lille sovetryne

Børns søvn - din lille sovetryne

Skrevet af: Vibeke Manniche

I denne håndbog beskriver søvnekspert, læge og Ph.d. Vibeke Manniche søvnens vigtige betydning for barnets dagligdag, udvikling og ikke mindst betydningen for den gode og sunde barndom.

Vibeke Manniche tager også fat på børns behov for middagslure samt kommer med et væld af gode råd til, hvordan forældrene kan få nogle rolige aftener og børnene deres helende nattesøvn.

Kort sagt er bogen svaret på det store ønske, som mange nu gennem flere år har udtrykt -en bog om søvn med gode løsningsforslag til såvel professionelle som til trætte forældre.

Bogen er den eneste danske håndbog om søvn skrevet af en dansk læge.

Køb bogen her

 

vidunderlige uger

Vidunderlige Uger

Skrevet af: Frans X. Plooij, Xaviera Plas-Plooij, Hetty van de Riijt.

Den bedste begyndelse: Forstå din baby! Forfatterne til denne bog har i 35 år studeret et særligt fænomen blandt spædbørn: I løbet af et barns første 20 måneder, er der bestemte perioder hvor barnet har ekstra behov for omsorg.

Disse perioder kaldes tigerspring eller udviklingsspring, da barnet hjerne tager store udviklingsspring.

Barnet græder mere, sover dårligere, spiser mindre, er mere nervøs overfor fremmede, og meget mere. Dette rammer stort set alle babyer i de samme uger.

De fleste forældre vil bekymre sig om hvad der er galt, og måske begynde at tvivle på deres evner som forældre. 

Men grunden til de nervøse faser er altså udviklingsspring:  Forfatterne har nemlig opdaget at spædbørns mentale udvikling sker i spring.

Til sammenligning kan nævnes den fysiske udvikling: I nogle perioder vokser barnet slet ikke. I andre perioder vokser det noget der ligner flere centimeter på få dage. Det samme sker på det mentale område.

Under et spring, fra ét neurologisk udviklingstrin til det næste, sker der store forandringer i babyens hjerne, på ganske kort tid. Det åbner op for at barnet kan forstå mere, og lære nye færdigheder. Men for babyen er det en skræmmende begivenhed. Alt ændrer sig pludseligt. Indre følelser vækkes, nye ting i omgivelserne bliver tydelige.

Barnets bevidsthed udvider sig pludseligt, og det er en overvældende oplevelse. Babyen græder, er utilpas, og vil have tryghed hos sin mor.

Denne bog fokuserer på de ti store spring, som hver baby tager i sine første 20 måneder af livet.

I bogen vil du opdage hvad hvert af disse spring betyder for din babys forståelse af verden omkring sig, og hvordan denne forståelse hjælper din baby til at udvikle nye færdigheder.

Du får også masser af gode råd til hvad din baby finder interessant at lege med, og hvilke lege hun kan blive ved med at lege i timevis, præcis på det trin hun befinder sig på. Og så er der et helt kapitel dedikeret til din babys søvn, eller mangel på samme. 

Køb bogen her

 

Smertefri amning

Smertefri amning

Skrevet af: Anja Bay

Anja Bay er kvinden bag konceptet Smertefri fødsel, der benyttes af tusindvis af fødende kvinder landet over. Anja har udgivet bestselleren Smertefri fødsel – Anja Bay metoden (2013).

Nu udvider hun konceptet med Smertefri amning, der også udbydes som kurser.

Smertefri amning handler om at forberede dig på at amme, så du ved, hvad du skal gøre, når babyen kommer.

Forvent at det tager seks uger for få et godt tag på amningen, måske lidt kortere tid. Det er præcis de første seks uger, vi går ombord i, skridt for skridt, så du bliver godt klædt på til livet efter fødslen.

Amning må ikke være smertefuldt, den kan være helt smertefri, når den er godt etableret.

Betragter man amningen i sig selv, er der viden og gode teknikker til at komme smerten til livs.

Den psykologiske omvæltning, vi oplever indefra ved at blive mor, forholder det sig anderledes med. Den kan ikke læres, før barnet kommer, men skal mærkes og gennemleves, før man kan forstå den.

Amning og den psykologiske overgang til at blive mor er tæt forbundne. Det ene påvirker det andet, og ofte kan vi ikke skille det ad. Derfor er bogen både en konkret guide til at lære at give dit barn bryst, men også en indsigt i moderskabets mange sider, og hvordan det fysiske og det psykologiske hænger sammen.

Køb bogen her

 

 

 
 
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize