Du er her:min barsel»Artikler»Tests og anmeldelser»Test af NeoNate baby alarm

Test af NeoNate baby alarm

Skrevet af 

Min-Barsel.dk har testet NeoNate babyalarm BC5000A næsten dagligt i en periode på godt to år.

Med sin højde på 9 cm, bredde på 4,5 cm og tykkelse på kun 2 cm, er NeoNate babyalarm BC5000A en lille alarm.

NeoNate kører på genopladelige lithium-batterier. Der medfølger intelligent turbolader til begge enhedeer. Det gode ved lithium batterier er, at det sikrer en lang driftstid samtidig med, at batterierne kan genoplades igen og igen uden at det reducerer levetiden. Batterierne behøver heller ikke at blive fuldt opladet hver gang, men kan "klat-lades" efter behov. Batterierne er helt opladet på 3-4 timer.

 

Babyalarmen kan indstilles med 16 brugerdefinerede digitale koder. Babyalarmen har dobbelt digitalkodesystem og stor LCD skærm og gode små finesser som natlys, temperatur-indikator og vibration.

NeoNate giver signal ved lavt batteri-niveau og signal hvis kommunikationen mellem sender(baby unit) og modtager(parent unit) ophører. Der har dog været udfald mindst een gang hvor alarmen ikke gav besked om manglende signal mellem enhederne, men dog begyndte at skratte da barnet græd. Og man bør selvfølgelig altid manuelt tjekke signal mellem enhederne inden man overlader arbejdet til en babyalarm.

Alarmen kan også indstilles til at give besked hvis temperaturen, der hvor din baby sover bliver for høj eller for lav. Herudover har alarmen lydstyrkekontrol på Baby unit, så du kan justere hvor lydfølsom babyalarmen skal være.

 
 

Brugervenligheden er stor. Det er nemt at finde rundt i de forskellige indstillingsmuligheder, der gøres med enkelte knaptryk. Til gengæld kan tænd/sluk knappen være lidt sej at navigere, da funktionerne Tænd/Sluk/Tænd med vibration, ligger med meget lille afstand til hinanden. 

Rækkevidden på NeoNate BC5000A er opgivet til 800 meter, men i praksis bliver det svært at opnå. Under brug kommer den nærmere ned på 150-200 meter, hvilket dog også er rigeligt for de fleste. 

NeoNate BC5000A er IKKE en DECT-babyalarm som de fleste babyalarmer er i dag, men vi har kun 1 gang i løbet af 2 års daglig brug i tæt beboet område, oplevet et andet signal gik ind over alarmen, hvorefter vi blot skiftede kanal, og den fungerede som den skulle. Det giver til gengæld 250-500 gange mindre stråling, end ved tilsvarende DECT-babyalarmer.

NeoNate BC5000A udsending af stråling er lav og under EU´s grænseværdi på 10 mW.  – en mobiltelefon udsender til sammenligning op til 100 gange så kraftigt et felt som NeoNate. Men det anbefales stadig, at babyalarmen lægges så langt fra barnet som muligt, altså ikke i barnevognen eller sengen.

Alarmen er meget solid og i løbet af de sidste to år, har begge enheder klaret at blive tabt adskillige gange. Baby unit har klaret en regnbyge hvor den var plaskvåd og selv slog fra. Den blev lagt til tørring i ovnen ved 45-50 grader(anbefales ikke da det slider på batteriet)og kunne tændes igen efter nogle timer og virker uden problemer. 

NeoNate BC5000A er et godt køb. Her 2 år efter anskaffelsen fungerer alarmen upåklagelig og batterierne lader stadig som de skal.

Læs og den opdaterede artikel om nye babyalarmer: 5 gode babyalarmer

 
 

 

Skrevet af