Du er her:min barsel»Artikler»Tests og anmeldelser»Test af Nabby, en dansk designet babyalarm

Test af Nabby, en dansk designet babyalarm

Skrevet af 
Bemærk: Nabby babyalarmen er gået ud af produktion, men på dette link kan du finde 5 alternativer til en god babyalarm

 

Første gang du skal bruge alarmen, skal du hente den gratis Nabby-app på din mobil/tablet. Din mobil/tablet kommer til at udgøre forælder-enheden. Herefter kan du via appen på din mobil connecte med baby-enheden. Det er den du ser på billedet.

Baby-enheden placerer du ca. en meter fra dit barn, nøjagtig som ved andre alarmtyper.

 

Bekymrer du dig om strålingseksponering, så bare rolig; Nabby har verdensrekord på laveste stråling på kun 0,08 mW. 

Nabbyalarmen er designet i et meget enkelt design, hvilket gør alarmen særdeles brugervenlig. Selve baby-enheden har kun en enkelt knap, som er tænd/sluk-knappen. Ellers betjenes alarmen via appen, som ligeledes er meget simpelt opbygget. 

 
Da alarmen og telefonen er forbundet via langdistance-Bluetooth behøver du ikke en internet- forbindelse for at kunne bruge alarmen.

Du skal være opmærksom på at Bluetooth er lidt ekstra strøm-krævende.

Alarmen oplades via USB, let og enkelt. Hvis din mobil har samme type stik, kan du også oplade Nabby via din mobillader.

Nabby holder strøm 3 gange længere end de fleste andre babyalarmer på markedet. Nemlig helt op til 70 timer på en opladning og er fuldt opladet på kun en time. Lidt imponerende. På den gratis Nabby App er der en indikator for strømniveauet og man får desuden besked på sin telefon når det er tid til at oplade Nabby.

Alarmen har en rækkevidde på op til 340 meter i fugleflugt, på en flad, åben mark. Som med alle andre babyalarmer er det i praksis lidt mindre. I bebygget område er rækkevidden selvfølgelig kortere, afhængig af hvor mange mure og kringelkroge forbindelsen skal igennem. Det kan også have en betydning hvilken mobil du har.

 
 

På en Samsung S3 mobil har vi oplevet  "huller i lyden", og det har været fordi enhederne er kommet for langt fra hinanden. I det tilfælde havde jeg bevæget mig et stykke væk fra huset hvor baby-unit lå og ind i en anden bygning. Når enhederne mister forbindelse til hinanden helt, vil appen afspille nogle ringetoner der indikerer at forbindelsen er brudt.
Producenten lover, at alarmen er fri for skratten og Nabby er designet sådan, at den selv skifter kanal for at undgå signalforstyrrelser, og på den måde er der kun dig og dit barn på linjen. Nabby kan fungere til alle familiens smartphones, men altid kun til én enhed ad gangen.

Man kan godt bruge sin smartphone mens Nabby overvåger ens baby. Uanset om man ringer, sms'er, går på nettet eller bruger spil på mobilen. Lyden kan indstilles, og er lyden indstillet på minimum, dvs lydløs, vil man blot få en meddelelse med vibration når der er lyd fra ens baby. Der er således forskel på hvordan alarmen fungerer.

Ved lydløs indstilling får du en sms med vibration, og hvis du har indstillet appen til at være med lyd, får du lyden fra din baby. Det kunne være rart, hvis man fik en notifikation på dette, når man satte lyden på minimum.

Vi har én enkelt gang i løbet af de ca. 6 mdr vi har testet Nabby dagligt, oplevet at app'en var lukket ned af sig selv, og alarmen derfor ikke gik i gang. Vi har været i kontakt med producenten, og oplyst dem om fejlen. De fortæller at problemet skulle være løst med den seneste opdatering fra Samsung.

Det skal hertil siges, at det kun er oplevet på Samsung Galaxy Tab 7.7, en tablet som for over 2 år siden, blev trukket ud af det danske marked, så det kan sagtens være en hardware-fejl (Fejl på tablet'en).

Man har mulighed for at udvide app’ens funktioner med tillægskøb. Det drejer sig om temperaturmåler hvor man kan se temperaturen hvor babyen sover.

Her kan man indstille en minimum- og maksimumtemperatur som en sensor vil reagere på.

Man kan også tilkøbe en såkaldt søvntæller, som er en søvnstatistik, hvor man kan få et overblik over hvor meget barnet sover.  

Det sidste tilkøb man kan udvide med er en Lyt-nu funktion, som skulle fungere som et ekstra sikkerheds-tjek. Hver funktion koster pt. kun kr. 7,-

 
 

Efter vores mening burde i hvert fald temperaturmåleren være en integreret del af appen, da det er et helt basalt aktiv som langt de fleste (hvis ikke alle) alarmer på markedet indeholder. Desuden går tillægskøb ud over den simplicitet som producenten vægter højt ved Nabby.

Men Nabby er den nye generation af babyalarmer. Når man sidder med denne enkle og gennemarbejdede babyalarm, finder man ud af, at man sidder med et produkt som har været savnet. Og måske netop fordi Nabby er så gennemtænkt og gennemarbejdet kunne vi have ønsket at producenten var gået et skridt videre og havde indsat et lille kamera i Nabby Baby-unit, sådan at man på sin tablet eller smartphone kunne se sin baby live.

Det findes allerede i nogle babyalarmer og det er uden tvivl det rareste, da man ikke kan få større sikkerhedsfølelse omkring sin alarm, end når man kan se sin baby live på displayet. Det er dog ifølge producenten, endnu ikke muligt med den nuværende Bluetooth teknologi, at lave en tilfredsstillende videoverførsel.

Der er ihvertfald stadig udviklingsmuligheder og endnu større potientiale mht. Nabby. Vi glæder os til at se hvad der fremover kommer fra producenten, og kan absolut anbefale Nabby som din nye babyalarm, efter vi har testet den grundigt i 6 måneder.

Læs også: 5 gode babyalarmer

 
Prisen  er kr. 1199,-. og du kan finde yderlig information om Nabby babyalarm her
 
 

 

Skrevet af