Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Artikler»Samliv»Vælg den stemning du vil tage på ferie med
 
 

Vælg den stemning du vil tage på ferie med

Skrevet af 

Du vælger selv stemningen, som du og familien drager på ferie med. 
 

“Lidt provokerende skrevet”, tænker du måske og “det er da lettere sagt, end det er gjort”. 
 

Måske. Men det er da værd at prøve, ikke? 

Mange af os kommer ud af døren og afsted på ferie med en høj puls og blussende kinder. Tanker i tomgang.

"Har jeg husket det hele?
Hvordan kommer det til at gå med 2 uger sammen i Itallien eller sommerhuset?
Måske ovenikøbet med svigerfamilien? 
Fik jeg rundet alt af på arbejdet?
Gider jeg overhovedet den ferie? 
Og hvad med det rodede hus, jeg tager afsted fra?

Hvis du tænker bare noget af det her inden du drejer nøglen og drager afsted på ferie med familien, er du ikke alene. Og du er heller ikke alene, hvis du på afrejsedagen eller i dagene op til, kommer til at snerre af børnene eller din ægtefælle i farten. 

Den gode nyhed er, at du selv kan bestemme, hvordan din og familiens afgang bliver. 


Du kan starte med at huske på disse 3 ting og bruge dem som en støttende hånd i ryggen:

1. Husk at det altid er de voksne, som er ansvarlige for stemningen i familien. Hvis børnene er utålmodige, skændes lidt mere eller kalder på dig hele tiden, kan det virke som om, det er dem, der skaber en masse uro og gør det svært at komme ud af døren. 
Men der er altid mening bag galskaben. De spejler højst sandsynligt den uro, de mærker i dig og måske er de også både spændte og urolige for ferien. På en og samme gang. Ligesom du måske er.
Sæt dig roligt med dem et øjeblik og sæt ord på det, der foregår på en varm og kærlig måde.

Du kan fx sige: “jeg er vist lidt hurtig i dag og ikke så nem at få fat på. Jeg skal nå en masse og jeg tænker på, om jeg når det hele. Det kan gøre mig lidt urolig. Og det tror jeg godt, I kan mærke.” 

Nogle gange skal der ikke mere kontakt til end det for at skabe lidt ro i jer alle og det kan lette lidt af presset fra både dine og børnenes skuldre, at du er åben om, hvordan du har det.  
 
2. Undersøg hvad din uro egentlig handler om og kan du mon lægge bare lidt af den ned? Er det vigtigt, at du når at rydde alt op inden I tager afsted? Skal alle senge have rent på og behøver børnenes værelser at skinne?
Hvad er egentlig vigtigst? At du har det godt eller at der roder lidt?
Kan du sætte dig et øjeblik og trække vejret dybt?
Hvis du har lyst, så overvej en tanke der hedder at du med garanti har husket alt det vigtige og at resten alligevel er overflødigt. Du har med garanti gjort dig umage med at få lukket ned til sommerferien på dit job og du har nået det du har nået - hvilket er det bedste du kan gøre.

Hvis du har lyst, så sig til dig selv: Du har gjort nok og du er nok. 


3. Husk at du er voksen. Og at du altid har et valg - og at der findes lige så mange måder at gøre tingene på, som vi er mennesker. Det er dig, der bestemmer over dit eget liv. Også når du er på ferie med din familie, venner, svigerfamilie. Det kan vi nemt komme til at glemme i pressede situationer.
Hvis du trænger til en pause fra sommerhuset, så gå en lang tur. Hvis du synes, det er befriende at give slip på alle regler i ferien og lade børnene få alle de is, de har lyst til. Så lad dem. Vid at ferier -ligesom hverdagen - kan være en skøn blanding af ro og kaos, kærlighed og skænderier.

Og giv så dig selv fri. Giv dig lov til at nyde dit liv. Sørg for at gøre noget rigtig dejligt for dig selv, hver dag. Noget der gør dig glad. Du har ferie.

Fie Hørby

Fie Hørby er cand.mag., MPF, forfatter, familieterapeut og stifter af Blackbird Institute.

Hjemmeside: www.blackbirdinstitute.dk
 
 
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize