Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Øvelser»Bækkenbundstræning er vigtigt før og efter fødsel

Bækkenbundstræning er vigtigt før og efter fødsel

Skrevet af 
annonce billede

En graviditet kan være hård for kroppen, og det der derfor vigtigt at sørge for at gøre så meget som man kan, for at hjælpe den godt på vej, både inden og efter fødslen. Jo mere du gør for din krop, jo nemmere har den ved at vende tilbage til sit ”normale” selv, når graviditeten er ovre. En af de øvelser, du kan lave både inden og efter fødslen er bækkenbundøvelser. 

Opbyg styrke

Det er ikke nogen hemmelighed, at underkroppen trods alt er den, der er under mest pres under en graviditet. Derfor er det også en god idé at passe godt på den. Du kan hjælpe dig selv meget ved at komme i gang med at lave bækkenbundstræning både inden og efter fødslen. Her er der et væld af forskellige øvelser, du kan laver, der træner dine muskler og gør underlivet stærkere. Der er derfor nok at komme i gang med.

Bækkenbundstræning vil både gøre det nemmere for dig at komme gennem fødslen, men det kan også hjælpe din krop med at komme sig over fødslen hurtigere. Det er hårdt for kroppen at gå gennem en fødsel, og det er normalt for mange kvinder, at der går lang tid, før kroppen igen minder om sit ”normale” selv. Men jo mere du sørger for at få kroppen trænet og forberedt, jo hurtigere kommer processen til at gå.

Men hvordan laver man bækkenbundstræning? Hvis du mangler inspiration og hjælp til at komme i gang med disse brugbare øvelser, er det heldigvis nemt at finde hjælp på nettet. Der er for eksempel mange knibeøvelser, der er nemme at komme godt i gang med og lave regelmæssigt. Læs flere artikler om bækkenbundstræning her og få kroppen så godt forberedt på fødslen som muligt eller hjælp den med at komme godt videre, når fødslen er ovre. Du vil hurtigt komme til at føle dig som dig selv igen.

 

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL