Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Nyheder»Travlhed på Herlev fødeafdeling truer patientsikkerheden
fredag, 10 august 2018

Travlhed på Herlev fødeafdeling truer patientsikkerheden

Skrevet af 

Ifølge TV2 Lorry er jordemødrene på Herlev fødeafdeling nu så pressede at det går ud over patientsikkerheden.

Hele 90% af jordemødrene på Herlev fødeafdeling føler, at de på grund af travlhed ikke udfører deres arbejde på tilfredsstillende vis.

Blandt andet sker det, at en svangerskabsforgiftning, som er en potentiel livstruende graviditetskomplikation, bliver overset på grund af travlhed. Det sker også, at op mod 4 fødende skal deles om en jordemoder.

Organisationen Forældre og Fødsel, som arbejder for bedre vilkår for gravide, fødende og småbørnsfamilier, finder arbejdsvilkårene og dermed patientsikkerheden helt uacceptabel:

" Det er ikke i orden, at en fødsel måske skal gennemføres sammen med en jordemoder, der grundet travlhed ikke kan give den omsorg, der er nødvendig", udtaler Formand for bestyrelsen i Forældre og Fødsel; Birgitte Halkjær Storgaard, på deres Facebookside. 

Forældre og Fødsel har lavet en pressemeddelse vedrørende patientsikkerhed for gravide, fødende og barslende.

Uddrag fra pressemeddelelsen: 

" I Forældre og Fødsel er vi er af den klare opfattelse, at bedre vilkår for jordemødrene giver bedre vilkår for brugeren. Helt overordnet hænger sundhedsprofessionelles engagement sammen med deres mulighed for at yde god kvalitet. Vi ser i dag allerede knaphed på jordemødre, der vil arbejde på de offentlige fødesteder, en knaphed, der viser sig ved, at fødesteder må skære i tilbud til familierne, fx senere jordemoderbesøg, færre hjemmebesøg efter fødsel og fødselsforberedende foredrag i store auditorier i stedet for forberedelse i mindre hold.

Som repræsentant for brugerne kræver Forældre og Fødsel assistance fra engagerede og kvalitetsbevidste jordemødre til brugerne, når de bringer nye borgere til verden.

Vi insisterer på en hjertelig, nærværende, engageret og faglig kompetent fødselshjælp samt individuel omsorg og vejledning i barselsperioden – det er af vital betydning for starten på livet og for sundhed på langt sigt".

Heidi Brønnum-Jacobsen, som er ledende oversygeplejerske, på Herlev Hospital, kalder forholdene uacceptable. Forhold som har resulteret i et påbud af Arbejdstilsynet om at rette op på arbejdsmiljøet og sikre en sundhedsforsvarlig behandling inden for seks måneder.

Også Formand for Jordemoderforeningen, Lillian Bondo har tilkendegivet sin utilfredshed omkring forholdene på Herlev fødeafdeling til TV2 Lorry:

" Det er fuldstændig sindssygt kritisabelt, det er kommet dertil, og der skal selvfølgelig gøres noget ved det, og jeg er overbevist om, at ledelsen prøver at gøre, alt hvad den kan inden for rammerne af hvad de har at gøre med, men de rammer er jo bare ikke store nok, så regionspolitikerne må jo også på banen", siger Lillian Bondo.

Kilde: TV2 Lorry: jordemodermangel paa hospital går ud over patienters sikkerhed
 

(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize