Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Nyheder»Regeringen giver midlertidigt børnetilskud til fattige børnefamilier
 
tirsdag, 03 september 2019

Regeringen giver midlertidigt børnetilskud til fattige børnefamilier

Skrevet af 

Tidligere i dag løftede Regeringen sløret for et nyt midlertidigt børnetilskud, der skal hjælpe de familier i Danmark, der er hårdest ramt. Det er blandt andet de familier, der er berørt af kontanthjælpsloft, integrationsydelse og/eller er enlig forsørger.


Det er alment kendt, at der de senere år er kommet flere og flere fattige børn i Danmark, der er berørt af forældrenes svære økonomiske situation. Det er ofte forældre der er et sted i livet med meget lave ydelser og ikke har råd til det mest nødvendige, som fx. mad sidst på måneden, vintertøj eller råd til at sende børnene til børnefødselsdag eller fritidsaktiviteter.

Regeringen, SF, Enhedslisten og De Radikale er derfor blevet enige om, at give de hårdest ramte familer et skattefrit, midlertidigt børnetilskud. 

Aftalen er et resultat af forhandlinger før regeringsdannelsen i juni, og det midlertidige børnebidrag skal være gældende indtil et nyt ydelsessystem træder i kraft medio 2021. Inden da skal S-regeringens ydelseskommission lave forslag om, hvordan ydelser som integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet fremover skal konstrueres.

Børnebidraget er øremærket til børn af arbejdsløse forældre, børn af forældre der er ramt af kontanthjælpsloftet og/eller modtager integrationsydelse.

Børnetilskuddet gives til børn fra 0-14 år. Det er regeringens skøn, at henved 14.300 børnefamilier og ca. 27.900 børn vil blive omfattet og at den årlige udgift vil være ca. 250 mio. kr.

Aftalen betyder i følge beskæftigelsesministeriet at de mest pressede børnefamilier kan få et månedligt skattefrit tilskud på 700 kr. pr. barn. Herunder flygtningefamilier på integrationsydelse og uddannelsesparate modtagere af uddannelseshjælp.

Enlige forsørgere kan få 600 kr. pr. barn, samt et supplerende tilskud på 650 kr. månedligt. Øvrige forsørgere i målgruppen kan få 550 kr. pr. barn. Herunder forældre, der er ramt af kontanthjælpsloftet.

Læs også: Børnepenge, børnebidrag, enlig forsørgerydelse, børneydelse 

 

Kilde: Jyllandsposten: Regeringen har landet aftale om midlertidigt børnetilskud

 

 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize