Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Nyheder»Problematisk legetøj fjernet fra Wish, eBay og Amazon
 
 
tirsdag, 02 juli 2019

Problematisk legetøj fjernet fra Wish, eBay og Amazon

Skrevet af 

Efter at det forleden kom frem, at Wish, Amazon og eBay tilbyder legetøjsprodukter indeholdende de farlige hormonforstyrrende ftalater, er produkterne nu blevet taget af hylderne hos de tre e-handel giganter. Det skete efter at Forbrugerådet Tænk meldte de tre firmaer til Miljøstyrelsen efter at have fundet ftalater i 9 ud af 29 testede produkter på de pågældende hjemmesider.  

Efter, at Miljøstyrelsen har modtaget en anmeldelse fra Forbrugerrådet Tænk, om at eBay, Amazon og Wish i et ud af tre tilfælde udbyder produkter med hormonforstyrrende stoffer, er produkterne nu blevet taget af hylderne.
Det konstaterer Miljøstyrelsen efter at have været i kontakt med de tre firmaer, og da de anmeldte produkter ikke længere kan købes på de pågældende hjemmesider, har Miljøstyrelsen nu lukket sagen. 

Det er ikke først gang Forbrugerådet Tænk anmelder legetøj med farligt kemi i produkter til børn til Miljøstyrelsen. 

Læs også: Pas på med at købe legetøj på nettet


Forbrugerrådets anbefalinger om køb af legetøj på internettet

Forbrugerrådet Tænk råder forældre der gerne vil købe børnenes legetøj på nettet: 

  • Køb ikke direkte fra Kina: Undgå at købe kinesiske legetøjsprodukter fra ikke-europæiske hjemmesider. Kina har ikke de samme kemikaliekrav som EU og Danmark. Risikoen er derfor større for, at du køber produkter med uønskede kemikalier, som er ulovlige i Danmark.

  • Legetøj skal være CE-mærket, hvis det er tiltænkt det europæiske marked. Producenten viser på den måde myndighederne, at produktet overholder loven for legetøj i EU.

  • Vær opmærksom på, at der ikke føres kontrol med CE-mærket. Men uden et CE-mærke kan du ikke forvente, at produktet lever op til legetøjsreglerne.


Kilde: Forbrugerrådet Tænk: Kemi i legetøj fra eBay, Wish og Amazon

 

 
 
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize