Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Nyheder»Musikkenborg vil forskønne barselsperioden i Vollsmose
 
 
torsdag, 16 maj 2019

Musikkenborg vil forskønne barselsperioden i Vollsmose

Skrevet af 

Babyrytmik – ”The Vollsmose Way”. Sådan lyder projektitlen på et muligt nyt tiltag som duoen Musikkenborg har i støbeskeen sammen med Odense kommunes afsnit Nord i Vollsmose. Projektets formål er, at forene det bedste fra forskellige kulturer og skabe et fælles “tredje”, som skal implementeres og forankres i mindre fællesskaber.

Musikkenborg. Det er navnet på duoen og makkerparret Anders og Luise Føns Haaber, hvis værktøj er musik og motorik i form af babyrytmik for børn i alderen 0-2 år. Sammen med Lissi Skodborg fra sundhedsplejen NORD i Vollsmose, ønsker de at forbedre tilbuddene og dermed vilkårene for barslende kvinder og mænd i Vollsmose.

Forbedringen af vilkårene for mødre og fædre, med bopæl i Vollsmose, skal ske ved hjælp af et to-benet tilbud, dels for forældre og børn fra andre kulturer som primært allerede deltager i det eksisterende projekt FREJA, og dels for forældre fra områder af Vollsmose hvor der er mange med dansk kultur, nemlig Hybenhaven og Tjørnehaven. 

"Disse fællesskaber bærer flere frugter: dels udvikles børnenes sprogkundskaber og motoriske/musikalske færdigheder i løbet af forløbet med babymotorik, og der skabes dybe relationer mellem forældre og børn. Samtidig samler vi erfaringer og viden om kulturforskelle i arbejdet med små børn fra de kulturer, vi ikke selv er eksperter i. Den viden kombinerer vi på sigt i et fælles tredje – altså en ny praksis inden for babyrytmik, hvor vi forener det bedste fra de forskellige kulturer, vi arbejder med",  fortæller projektleder Anders Føns Haaber til Min Barsel.  

Når tiden er moden er intentionen at samle de to grupper og skabe det som Musikkenborg kalder den tredje praksis for babyrytmik.

Disse fællesskaber skal udvikle sig over en årrække og skabe grobund for indsigt i de forskellige kulturer med henblik på at skabe samhørighed, høj tolerance og mangfoldighed.

Misionen er at få projektet til at løfte sig selv, ved at interesserede mødre på sigt vil kunne modtage undervisning med henblik på, at de skal overtage instruktørrollen på babyrytmikholdene.

Babyrytmikken implementeres af Musikmor som ses på billedet. 


Men før projektet kan gøre glæde for barslende i bydelen Vollsmose er der stadig nogle brikker der skal falde på plads. Projektet afventer p.t. endelig godkendelse fra Odense kommune. 

Links: www.musikmor.dk - www.musikkenborg.dk - Youtube/Facebook/Instagram: musikmor


 

 
 
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize