Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Nyheder»Gravide har brug for mere
 
mandag, 02 september 2019

Gravide har brug for mere

Skrevet af 

I næsten alle større byer er der privatpraktiserende jordemødre, som gravide og nybagte mødre kan benytte sig af. For mere end et år siden gav jordemoder Trine Juul gravide og nybagte forældre samme mulighed på Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn.


”Her er altid god tid og ro til hver enkel. Mere tid, nærvær og bedre vejledning giver bedre forløb og tryggere gravide og nybagte forældre. Det gør bare en forskel,” siger Trine Juul.

For præcis et år siden åbnede hun dørene til sin jordemodervirksomhed af samme navn Trine Juul – Din private jordemoder. Og hun har nu i et år givet gravide og nybagte familier på Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn privat jordemoderomsorg og behandling. Derhjemme eller i klinikken i Vordingborg.

Hendes erfaring er, at det faktisk betyder noget at møde den samme jordemoder hver gang. Og at få besøg, når man har brug for det. Trine giver også sine gravide og nybagte mødre mulighed for at ringe til hende alle ugens dage.

”Nogle gravide og par møder jeg én gang, andre ser jeg flere gange alt efter deres behov. De første babyer er kommet godt til verden og flere er på vej,” fortæller Trine og smiler.

Flere og flere vælger privat jordemoder

Trine Juul oplever, at flere og flere gravide og nybagte forældre vælger et privat forløb eller enkelte jordemoderbesøg som supplement til det offentlige tilbud. Hun mener ikke, at det er fordi folk er blevet mere kræsne eller fravælger tilbud i det offentlige, men i stedet et udtryk for, at det mangler! Det er ikke et ekstra ”flødeskumstilbud,” for de velstillede. Det er et godt og trygt tilbud for alle. Som det skulle være i det offentlige. F.eks. at komme til jordemoder i starten af sin graviditet og ikke først, når man er næsten halvvejs. Eller mulighed for at få de jordemoderbesøg, man har behov for - også selvom man har født før. Eller at møde den samme jordemoder, som kender én hver gang, og som har den nødvendige tid til at lytte og vejlede. Trine fik i foråret den bedste bedømmelse af Styrelsen for patientsikkerhed. Styrelsen, som fører tilsyn med bl.a. de private jordemødre.

Også for dem, der vil føde på sygehuset

”Jeg bekymrer mig om de gravide, og det skal være muligt at få den tid og ro, der skal til både i graviditeten og efter fødslen. Så vi styrker familierne frem for det modsatte,” siger Trine og fortsætter: ”Vi har en glimrende hjemmefødselsordning i region Sjælland, men de familier, der ønsker at føde på sygehuset, skal også have mulighed for at få jordemoderydelser derhjemme både i graviditeten og efter fødslen.”

Trine peger på, at det handler om tryghed og at skabe de bedste betingelser for en god graviditet og barsel. Og når det offentlige sparer, må andre aktører træde til.

”Vi ved jo godt, hvor meget en god graviditet gør for fødslen, og vi ved også meget om, hvor vigtig den første tid efter fødslen er. Vi skal være med til at støtte amningen og mor-barn relationen som har stor betydning for barnets senere udvikling. Det er værd at arbejde for,” siger hun.

FAKTA:

  • Trine Juul tilbyder jordemoderkonsultationer, fødselsforberedelse, gravidmotion, fødselsmodning, rebozomassage, barselsbesøg, ammevejledning og efterfødselssamtaler.
  • Trine Juul er uddannet fra København i 2010.
  • Der har længe været privatpraktiserende jordemødre i landets store byer. Trine Juul er privat jordemoder for Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn.
  • Se mere på trinejuul.dk, Instagram og facebook.Find en privat jordemoder i dit område 


 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize