Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Nyheder»Din kommune giver muligvis penge for at du kan passe dit barn
 
 
mandag, 11 november 2019

Din kommune giver muligvis penge for at du kan passe dit barn

Skrevet af 
Det er individuelt fra kommune til kommune, om de vil give tilskud til forældre, der ønsker at passe et eller flere børn hjemme. Kalundborg er en af de kommuner der giver tilskud til hjemmegående småbørnsforældre.

Kalundborg er en af de kommuner hvor man som forælder har mulighed for at få tilskud til pasning af eget barn i eget hjem. Kommunen betaler op til 5.782 kroner om måneden for at forældre passer deres eget barn. For at opnå tilskuddet er der flere krav der skal opfyldes. For eksempel er det et krav, at den forælder der får tilskuddet ikke har anden form for indtægt. 

Det er den enkelte kommunes kommunalbestyrelse, som træffer afgørelse om, hvorvidt kommunen giver tilskud til pasning af egne børn. Det er også den enkelte kommune der fastsætter tilskuddets størrelse og hvilken aldersgruppe, der kan modtage tilskud, men tilskuddet må højst udgøre 85 procent af den udgift som kommunen ville have haft til et pasningstilbud. Kommunen kan give forældre et tilskud til at passe deres egne børn mellem 24 uger og helt frem til skolestart.

Tilskuddet i Kalundborg ligger mellem 4.729 kr til 5.782 kr. pr. barn, og tallet er afhængig af barnets alder.

 
 

Barnet skal være under 3,2 og må passes derhjemme i max. et år under denne tilskudsform. Der kan max. gives til tre børn pr. husstand.

Herudover er det et krav, at tilskuddet går til den af forædrene der går hjemme hos barnet og at vedkommende har tilstrækkelige danskkundskaber.

Der ses i Kalundborg kommune en stigning i antallet af forældre der er begyndt at benytte sig af tilbuddet, og tallet af hjemmegående er steget fra 5 til 21 på bare 6 år, men det kan også have noget at gøre med, at der er kommet flere børn til. 

Formand for Børne- og familieudvalget i Kalundborg, bakker op om tilskuddet til hjemmepasning. Pengene bør følge barnet, og det bør være den enkelte families skøn, om pengene udbetales til en vuggestue, en dagplejer eller pasning i eget hjem, siger han til TV Øst. 

Her kan du se hvilke kommuner der giver tilskud til hjemmepasning 

Læs også: Børnepenge
Kilde: Familie håbede på tilskud til hjemmepasning men kommunen sagde nej 

 
 

 
 
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize