Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Log på

Log ind til din KLUB-MB konto

Brugernavn *
Kodeord *
Husk Mig
Du er her:min barsel»Nyheder»Børn arver det gode fedt fra mor og det farlige fra far
lørdag, 08 september 2018

Børn arver det gode fedt fra mor og det farlige fra far

Skrevet af 

Ny forskning viser, at børn arver fedtceller af forskellig kvalitet fra henholdsvis mor og far. Faktisk viser det sig, at vi arver det gode og beskyttende fedt fra mor og det farlige fedt fra far. 

SDU-professor ved Institut for Biokemi og Molekylær Kemi, Jan-Wilhelm Kornfeld, har sammen med et hold udenlandske forskere fundet frem til banebrydende nyt indenfor fedmeforskning. Forskerne har nemlig identificeret en ny funktion hos det såkaldte H19 gen, som med stor sansynlighed vil have afgørende betydning for hvordan man i fremtiden behandler overvægt. 

Brune fedtceller forbrænder mange kalorier hvorimod de hvide fedtceller oftest er dem der placerer sig på mave, lår og bagdel og som er kendt for at føre til stofskifterelaterede problemer, overvægt og sygdom.

Forskergruppen har fundet frem til, hvordan gener, der stammer fra faderen, hovedsageligt fører til udviklingen af hvide fedtceller og, at gener der stammer fra moderen hovedsageligt fører til udviklingen af brunt fedtvæv.

Genet H19 tilhører den ene procent af vores gener, som vi udelukkende arver fra enten vores mor eller far. H19 genet viser sig at have en ganske særlig beskyttende effekt mod udviklingen af overvægt og dermed også en beskyttende effekt mod mange af vores livsstilssygdomme som diabetes, hjerte-kar-sygdomme og kræft. 

Forskergruppen har fundet ud af, at genet H19 udfører en slags genkontrol i brune fedtceller og virker beskyttende mod fedme og insulinresistens.

Kilde: SDU: Ny fedmeforskning: Vi arver det farlige fedt fra far og det gode fra mor

 

(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize
facebook pixel