Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

 
annonce billede

Vi ved alle, at sund mad og en tryg opvækst er vigtigt for, at ens barn kan vokse op og få et godt liv. Her kan du læse om, hvordan du sørger for, at dit barn får den bedste start på livet i forhold til den kost, det har behov for.

Barnets sundhed

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er godt for os alle at spise sundt. For spædbørn er det ekstra vigtigt, at de får den næring, de har behov for, da det er her, barnet vokser og udvikler sig mest. Kosten påvirker barnets sundhed, helt fra det er et lille foster og begynder at optage næring i sin moders mave. Her skal moderen sørge for, at den næring som hun, og derved barnet indtager, er sundt og fyldt med gode næringsstoffer, som hjælper barnet med at udvikle sig rigtigt.

 

Hvilken kost har et spædbarn brug for?

Det er altafgørende for et barns udvikling, at det får de rigtige betingelser for at udvikle sig fra æg, til foster og til den videre opvækst, når det er født. I store træk anbefales det, at man som ammende mor, følger de samme kostråd som under graviditeten. Det vil sige, at man skal spise en varieret kost med begrænsede mængder af fedt og sukker. Det er vigtigt at få godt med kulhydrater, frugt og grøntsager. Det er rigtig godt for barnets fysiske udvikling at spise fede fisk, men man skal være opmærksom på, at man ikke skal spise for mange rovfisk - specielt ikke større rovfisk som tun, som kan indeholde for meget kviksølv. Man skal også være opmærksom på, eller i hvert fald tage stilling til, om man ønsker at spise fødevarer, som kan indeholde pesticider, da de kan have en negativ indvirkning på fosterets udvikling. Det kan du læse mere om her.

Når man ammer, så oplever mange mødre, at nogle fødevarer kan gøre barnet uroligt. Det drejer sig ofte om kål, løg, spinat, druer, jordbær, citrusfrugter nødder og chokolade. Hvis du oplever, at dit barn bliver uroligt eller får dårlig mave i forbindelse med amning, så stop med at spise den mistænkte fødevare i en periode på 14 dage. Forsøg derefter igen at spise fødevaren i nogle dage, og se om barnet reagerer på det. Hvis der kommer en negativ reaktion, så undlad at spise denne fødevare, indtil du er færdig med at amme. Det anbefales også, at man tænker sig om, hvis man vil drikke alkohol eller koffeinholdige drikke, mens man ammer, da dette overføres gennem mælken til barnet - derudover skal man huske at drikke rigeligt med vand.

 

Kosten som en investering i barnets liv – resten af livet

Man er kun barn én gang, og man har som forælder kun én chance for at give barnet den næring, det skal bruge for, at det fysisk udvikler sig rigtigt. Udover den fysiske udvikling, kan man også være med til at præge sit barn til at blive nysgerrig på mad og forskellige smage. Barnet kan smage og lugte det mad, som moderen har spist - og det er påvist, at hvis barnet får mange forskellige smagsoplevelser som lille, så påvirker det også, om barnet senere bliver kræsent. Så spis gerne sundt, og giv dit barn den bedste start på livet!

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med den hjemmeside, der linkes til.

At blive forældre er noget af det smukkeste, vi har i livet. Intet slår følelsen, når man sidder dér med sit nyfødte barn i armene. Men hurtigt melder de praktiske gøremål sig også på banen, for med et nyfødt barn kommer naturligvis også en stor mængde ansvar og ting, der skal købes og være styr på, inden I igen er klar til at flytte ind i det lille hjem som helt ny, lille familie fra sygehuset.

Man kan hurtigt drukne i hormoner og følelser, og dermed glippe nogle af de vigtigste ting, der egentlig bør være styr på forholdsvist hurtigt. Derfor kan du med fordel bruge denne korte guide som forberedelse, inden eller når du har fået dit første barn. Her får du tre skarpe råd til dig, der lige er blevet forælder om noget af det vigtigste, du skal huske til dit barn.

Styr på transporten: en autostol

Det er formentlig ikke det, der står højest på hverken indkøbs- eller ønskelisten. Ikke desto mindre er det et utroligt vigtigt stykke udstyr, som enhver forælder bør have klar til når barnet kommer. Det er trods alt noget af det første, I får brug for på vej hjem fra sygehuset. Men som nybagt mor eller far ved du også, at dit barn nu er det dyrebareste du har, og derfor skal du selvfølgelig have det bedste af det bedste.

Her kan det hurtigt betale sig at investere lidt tid i forberedelsen, og undersøge grundigt på nettet, inden du investerer i den første og den bedste autostol. Her kan du danne dig et grundigt overblik over priserne, produkterne og kvaliteterne, som de hver især besidder, så du til sidst er i stand til at træffe den rigtige beslutning. Her vil du med garanti komme forbi velkendte brands som Cybex autostole, som du virkelig kan stole på, men undersøg alligevel gerne flere forskellige sider.

Mere tøj, end du først lige regner med

Det kan næppe komme som nogen overraskelse, at spædbørn gylper. Meget. Derfor vil du ende med at bruge meget mere tøj, end du egentlig har regnet med på forhånd. Det er nemlig et område, der kommer bag på de fleste nybagte forældre – for tøjskift hver time kan sagtens forekomme. Sørg derfor for at være forberedt, så du altid har noget nyt, lækkert tøj at give baby på.

Forkæl dig selv

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, i denne proces, at huske sig selv og sit parforhold. Det må ikke kun handle om barnet, om end det nu fylder hele jeres liv. Det kan derfor være en god idé at købe en lille ting, som I kan bruge som forkælelse – I har fortjent det.

Der er ikke noget mere afslappende og lækkert, end en eftermiddag i haven. Solen skinner, ungerne leger i sandkassen og blomsterne står i fuldt flor. For mange bliver det ved drømmen, men du kan gøre noget ved det, mens du er på barsel. Det kræver lidt planlægning og noget hjælp, men du og resten af familien kan nyde resultatet resten af livet. Herunder kommer tre gode tips til ting, der egner sig flot til alle haver.

Så stor en forskel gør blomster i din have

Den er næsten umuligt at lave en have uden blomster, men du skal sørge for at vælge de rigtige, hvis du vil nyde haven gennem hele sommeren.

En rigtig god ide er at plante mange forskellige blomster sammen og blande forskellige blomstringstider. På den måde får du et bed, der står flot hele sæsonen og skifter udseende løbende. Det kan starte med den helt tidlige blomstring fra vintergækker, erantis og krokus og slutte af med julerosen i december.

Der findes rigtig mange gode tips stor viden om, hvordan du vælger de rigtige blomster til haven, så brug lidt tid på at planlægge, inden du kører en tur i plantecenteret eller bestiller på nettet.

Stauder er et must i din have

De fleste blomster du kan plante fra frø, er et årige, det vil sige, at der skal sås nye næste forår, hvis ikke du vil ende med et bart bed. Er du ikke den store gartner, så kan det være en ide at kigge dig om efter nogle flerårige blomster – eller stauder, som de også kaldes.

Med stauder kan du planlægge flerårige bede, hvor de samme blomster dukker op år efter år. Rigtig mange er glade for denne form for planter og blomster i haven, fordi det giver mindre arbejde og ofte også både højere og mere kraftige planter, fordi deres rodnet når at blive stærkere.

Du kan finde smukke stauder i alle højder, bredder og farver, så de kan bruges til at skabe præcis den have du drømmer om. Desuden kan du også finde planter med forskellig levetid, så nogle kommer igen 2 år, mens andre bliver ved med at komme resten af livet.

Frugttræer og buske kan give liv

Har I en lille ny på vej eller måske er I allerede en familie på 3 eller flere, så er frugttræer og buske noget, der kan give mange glade timer i haven for de små. Den spiselige have er noget alle små børn holder af og noget, der virkelig skaber hygge.

Æbletræer, stikkelsbærbuske, hindbær, blommer og ribs er alle populære valg, men også nyere tilkommere som blåbær og kirsebær kan være gode valg til jeres have og, hvis I planter, mens ungerne er små, kan de nå at få megen glæde ud af både buske og træer.

En god ide er at samle den spiselige have et sted, så børnene ved, at det er ok at spise det, der vokser her, men ikke andre steder i haven. Ellers sørge for, at der ikke vokser andre fristende frugter, som ikke er spiselige inden for hækken.

Mange ting skal der tages stilling til og gøres klar til, når man er gravid. Selvom en graviditet varer 9 måneder, så føles tiden ikke altid som så længe når først man finder ud af, hvor meget der ville være godt at få på plads inden babyen ankommer.

Et rart miljø

Praktisk boligindretning kan være en fordel at få styr på imens graviditeten stadig er i fuld gang. Først og fremmest giver det anledning til, at man får bevæget sig lidt rundt, dog uden at overanstrenge kroppen. Dernæst kan det for nogen hurtigt blive irriterende at skulle være derhjemme så længe, og derfor kigge på den samme boligindretning, som der hele tiden har været. Et nyt og rart miljø kan gøre underværker både for de nybagte forældre, men også for den lille nye.

Få mere ud af pladsen

En vasketøjskurv er god at have, og kan i den grad være en fordel når familien bliver større. Hvis vasketøjskurven er en mangelvare i hjemmet, eller der blot er brug for flere, så se vasketøjskurve her. Det samme gør sig gældende, når tøjet pludselig skal til at tørre. Pladsen kan godt føles en anelse træng. Der findes mange forskellige tøjstativer, som passer til forskellige hjem. Se tøjstativer her.

Hold styr på vigtige datoer

Under- og efter graviditeten er der vigtige datoer der skal huskes. Som gravid er det største fokus barnet, så til tider kan hukommelsen godt glippe lidt, derfor kan en opslagstavle være et fornuftigt valg, så alle de vigtige datoer og begivenheder ikke skal huskes af den gravide, se opslagstavler her. De findes i mange forskellige farver og former, så der kan købes opslagstavler der passer ind i den individuelle persons indretning.

Overskueligt og med god plads

Men hvad så når tøjet er tørt og barnets ting skal sættes på plads? Hvor skal alle disse ting dog være? En stumtjener og en vægreol kan være løsningen på disse problemer. En stumtjener kan med fordel være en god og praktisk måde at hænge overtøj op på. Det giver et nemt og hurtigt overblik over, hvad for noget overtøj der er tilgængeligt. Se stumtjenere her. En vægreol kan være praktisk når det handler om at skabe mere plads, dog uden at optage mere af gulvet. Barnet skal kunne bevæge sig rundt uden at støde ind i farlige kanter, så her er en vægreol et godt bud. Se vægreoler her.

annonce billede

Som nybagt forælder vil du opleve, at der følger mange nye ansvarsområder med. Pludselig er der kommet et menneske ind i dit liv, som du skal tage dig af – og ikke et hvilke som helst menneske. Et menneske som er forsvarsløst og afhængigt af dig. En af de ting, som du bør have styr på, er din økonomi.

Økonomi i et moderne samfund

For de mennesker, der lever i dag, kan det være svært at ignorere, at økonomi er et yderst vigtigt punkt at have styr på. Har du ikke styr på din økonomi, kan det nemlig medføre, at du ikke kan få mad på bordet, og at du ikke har et sted at bo.

Sker dette for en børnefamilie, kan det være katastrofalt. Det er nemlig svært at passe godt på en baby, hvis man må kæmpe for, at ens egne behov bliver opfyldt. I langt de fleste tilfælde går det dog ikke så galt.  

Opsparing

Selvom det kan virke skræmmende, er det de færreste mennesker, som bliver nødt til at gå fra hus og hjem. Vil du have råd til at betale for fremtidige ferier eller uforudsete udgifter, kan det dog være en god idé at begynde på en opsparing.

I dag er det muligt at spare op på mange forskellige måder. Du kan naturligvis vælge at sætte pengene ind på en bankkonto. Problemet med denne metode er blot, at du over årene vil kunne mærke, at inflationen æder en del af din opsparing.

Har du ikke lyst til at sætte dine penge ind på en bankkonto, kan du ligeledes vælge at investere et vist beløb hver måned. Dette kan du eksempelvis gøre ved at bruge Nordnets månedsopsparing. Her kan du blive klogere på opsparinger.

Børneopsparing

En type opsparing er naturligvis opsparinger som man kan bruge til hverdagens udgifter, noget helt andet er at spare penge op til, når dit barn en dag bliver voksen. Allerede fra barnet er ganske lille, kan det være fornuftigt at overveje, om du vil starte en børneopsparing.

Sparer du op over flere år, vil børneopsparingen have rig mulighed for at vokse. Derfor kan det være en god idé at gå i gang så tidligt som muligt. En børneopsparing kan eksempelvis hjælpe dit barn, når det er blevet tid til at flytte hjemmefra.

Dog kommer det fuldstændig an på din situation, om det giver mening at starte en børneopsparing. I visse tilfælde kan det være smartere at bruge pengene på andre måder.

annonce billede

Først og fremmest tillykke med det lille nye menneske, det er en speciel følelse at gro en lille person. Selvom graviditeten forhåbentlig ses som en hyggelig tid, er der stadig mange restriktioner og ting man skal huske på, specielt som førstegangsfødende. Derfor får du her 3 gode råd til graviditeten.

 

Tøj og komfort

Noget af det der er vigtigt under graviditeten, er at du har det rart. Komforten under din graviditet er meget vigtig, da kroppen har brug for de bedste forhold. Specielt ventetøj kan spille en væsentlig rolle i komforten under graviditeten. Der er ikke det største udvalg af ventetøj i butikker, og selv hvis de har noget, er det ikke garanteret at det er flot eller behageligt. Heldigvis findes der hjemmesider som sælger ventetøj i god kvalitet, og tøj som også er flot, så man ikke bare skal nøjes med det lille udvalg at fysiske butikker har. Ved at føle sig godt tilpas i det tøj man går i kan man også få det lidt bedre med sig selv, da det for nogle godt kan være en omvæltning at tage på, eller at få væske i kroppen. Graviditeten er en skøn tid, men der er også mange ting man ikke rigtig hører om, før man er gravid. At gå i behageligt tøj kan for nogen hjælpe på de følelser.

 

Kost og vitaminer

Kosten er ikke kun god for dig, men også babyen. Det er vigtigt at du får den rette mængde vitaminer og mineraler, og holder dig fra ting der er skadelige for barnet. Nogle ekstra vitaminpiller er altid en god investering, da det kan betyde så meget for barnets udvikling. Under graviditeten er specielt D-vitamin, kalk og fiskeolie vigtigt. Hver af disse har hver deres funktion under graviditeten, som sørger for at holde både mor og barn sunde og raske. Det er bare vigtigt at huske at tage vitaminerne, og hvis man er i tvivl om hvilke man skal vælge, kan man altid kontakte egen læge, og tage en snak om de væsentligste ting der.

 

Pas på dig selv

Vigtigst er alt er at passe på sig selv. Det er vigtigt at lytte til kroppen når den fortæller den er træt eller dårlig, så man ikke presser den. Kroppen arbejder på højtryk ved at bære på en lille baby, så derfor er kroppens signaler så vigtige. Derudover er det vigtigt at passe på med kemikalier, og alle de andre farlige ting. Uanset hvad, skal man bare være sikker. Generelt siger man ”alting med måde”, men det er altså ikke altid det gælder under en graviditet. Hellere være ekstra varsom, og være sikker på at man ikke på nogen måde kan komme til at skade barnet.

annonce billede

Der er mange ting, man skal forberede, når man venter den lille ny. Der er selve fødselsforberedelsen, som for den nye mor kan være forvirrende, hvis man aldrig har født før. Man skal sætte tid af til at kunne forberede sig på sin nye rolle som mor. Man skal kende fødslens faser og fødslens forløb, man skal blive kendt med sin egen krop, og så skal man selvfølgelig have en omgangskreds, der kan støtte en, når man mest har brug for det.

Børneværelset skal være i orden

Så er der også de mere praktiske ting, nemlig børneværelset. Hvilken farve maling er pænest? Hvilken slags tremmeseng er bedst? Dekorationen skal også være i orden. Der må man gøre op med sig selv, om det skal være Onkel Jespers sjove plakat eller mormor Jettes fine maleri, der får plads i det nye værelse.

Gør værelset hyggeligere med LED lys

Noget som også kan være altafgørende for et godt børneværelse, er lyset. Lyset kan gøre forskellen, om det er sengelampe til oplæsning af godnathistorier, eller om loftlampen er bedst til den mørke vinter. Man kan med fordel også vælge lamper, som er mere indretningsvenlige, men som stadig er hyggelige. Børn elsker lamper, der giver stemningslys, som kan gøre godnatlæsning lidt sjovere. Derfor kan de dekorative LED strips være oplagt, fordi de kan gøre ethvert børneværelse lidt mere hyggeligt. Der findes et utal af LED strips i forskellige farver som blå, rød eller bare varm hvid, som gør belysningen til børneværelset lidt mere spændende at kigge på. De udleder meget lidt varme, og du kan sætte dem op hvor som helst. Hvis børneværelset ikke er så stort, så kan LED strips derfor være ganske oplagte, da de findes i forskellige længder og kan forkortes. Med LED strips kan både børnene og de voksne få glæde af den dekorative belysning.

Indholdet er sponsoreret og artiklen er skrevet i samarbejde med lillefigaro.dk.

Er der et nyt familiemedlem på vej, hvad end det er dit eget barn eller en i din familie, så skal der gøres klar. Men hvad skal du huske at nå? Vi kommer med gode råd til både den nybagte mor, familien dertil og vennerne, der skal sørge for f.eks. et baby shower. Så kan du blive lidt klogere på, hvordan du bliver ordentligt klar.

Som familiemedlem

Med en familieforøgelse følger også nogle gode gaver, hvor der er tænkt godt og grundigt over indholdet. Er du på udkig efter den perfekte dåbsgave, så har vi nogle gode ideer til dig. Først og fremmest er tøj altid et sikkert valg, og gerne noget der kan bruges på et senere tidspunkt. Gå efter nogle af de kendte mærker, der leverer tøj af høj kvalitet. Det kan være LEVI’s til børn eller en fin sommerkjole til den nyfødte pige. Du kan se mere her, hvis du vil inspireres til den perfekte dåbsgave.

Du kan også kigge rundt efter et fint smykke til det nyfødte barn. Dette er en klassisk gave, men dog også en af de gaver, der kan bruges i længest tid. Det er samtidig også en meget personlig gave, hvis du selv har udvalgt smykket.

Som veninder

Er I veninder til den kommende mor, så har I især én stor ting, som I skal have styr på, inden barnet kommer til verden. Vi har taget den amerikanske tradition omkring Baby Shower til os, hvor der bliver holdt en lille fest for den kommende mor. Her bliver der serveret slik og kage i enten blå eller lyserøde nuancer, og så gives der i nogle tilfælde gaver. Som veninder behøver I ikke holde den helt store fest, men blot invitere de nærmeste over, så I kan vær sammen inden det hele går løs.

Til den kommende mor

Som nybagt mor er der meget at få styr på, men nogle ting er vigtigere end andre. End af de vigtige ting for dig at få styr på er selvfølgelig et velfungerende børneværelse og børnetøj i den rigtige størrelse. Så kan du være klar ved fødslen med det mest nødvendige. Samtidig kan det være en fordel at få sutter og diverse praktiske ting til barnet på plads, og så skal du selvfølgelig have fat i et puslebord.

Mange mødre gør brug af de velkendte ammepuder, der gør det mere behageligt for dig og barnet under amning. Denne pude er oftest nem at forme efter barnet, og derved skaber det en komfortabel liggeposition for dit barn. Du finder disse ammepuder i diverse børnebutikker, og der er også en lang række af online forhandlere, der har dem til en yderst god pris.

annonce billede

At få et barn er noget af det smukkeste og mest fantastiske, der kan overgå dig. Du har gået i så mange måneder spændt, øm og forventningsfuld – og endelig er det tid til næste kapitel: barsel med din skønne nyfødte. Barsel er lige så hårdt, som det er skønt, derfor giver vi dig her fire gode råd til at få det bedste ud af din barsel, så det bliver en tid, du ser tilbage på med gode minder.

Kom ud

Efter nogle måneder med intenst samvær med din baby er det helt normalt at blive en smule bims og have behov for at komme lidt ud fra hjemmets vante omgivelser. Det er ikke alene tiltrængt for dig, men det er også sundt for dit barn at komme ud og opleve andet end mors og fars altopslugende – om end fantastiske – kærlighed. Du kan for eksempel tage i legestue med dit barn, lære babymassage eller tage på en uges højskoleophold med din nyfødte – det vigtigste er bare, at du får lavet nogle aktiviteter med dit barn, som er hyggelige og sjove for både dig og dit barn.

Husk dig selv!

Efter nogle måneder på barsel er det meget almindeligt at glemme sig selv midt i amning, bleskift og faren rundt efter sutter, men det er enormt vigtigt, at du indimellem stopper op, trækker vejret og husker dig selv! Det er helt okay at have behov for lidt selvforkælelse, alenetid eller venindetid, og hvis nogle fortjener det, så er det dig! Du er den sejeste! Du har gået i månedsvis og brygget på et barn, født det og nu passer du på det hver eneste dag. Husk det – det er okay at være stolt af sig selv, og det er okay at ville fejre det med andre end dit barn!

 

Skriv barnets bog

Selvom det kan være svært at finde tid til det, så er det en rigtig god og hyggelig idé, hvis du indimellem har tid til at skrive i ’Barnets bog’. Om nogle år er det enormt sjovt for både dig og dit barn at sidde og læse om barnets første ord, mærke på barnet bløde hår, læse om barnets favoritaktiviteter og så videre, så hvis du kan finde tiden til det, så skriv ned under din barsel! Du vil ikke fortryde det.

 

Forkæl dig selv – og din baby

De fleste cremer og produkter er fyldt med parabener, parfumer og farvestoffer, og lige så skadeligt det er for dit barns hud, lige så unødvendigt er det for din egen. Dit barns hud er selvfølgelig mere sart end din, men hvis ikke du vil udsætte dit barn for skadelige kemiske stoffer, hvorfor så udsætte din egen for det? Det kan godt lyde en smule kedeligt, men det behøver det slet ikke være, for der findes efterhånden et stort udvalg af skønne produkter, som både du og dit barn kan bruge med ro i maven uden at gå på kompromis med velvære. Med de rette produkter føles det som ren selvforkælelse for både dig og dit barn, og det er selvfølgelig vigtigt at huske, mens du er på barsel.

 

Vi håber, du kunne bruge nogle af vores råd til at gøre din barsel til en af de bedste tider i dit liv! Og tillykke med dit skønne barn – nyd det!

annonce billede

Barslen handler om at komme tæt på sit nyfødte barn og finde ro til sig selv. Samtidig er det også en tid, hvor mange træffer store beslutninger for deres liv, da de endelig har tiden til det. I en travl hverdag med arbejde, kan det være svært at finde tiden til de store beslutninger.

 

Mens du nyder tiden med dit nyfødte barn, kan du tænke over livet. Det er alt fra dit arbejde, til om I kan gøre noget for jeres forhold.

De store beslutninger

Der er altid mange ting, som du kan gribe at i, når det kommer til store livsbeslutninger. De mest typiske, som folk tænker over, er disse:

  • Skal jeg skifte karriere? Det kan både være, at du var kørt træt i dit job, inden du tog på barsel. Måske har du altid drømt om at starte dit eget. Medmindre du er meget træt af dit job, er det næppe en beslutning, du behøver træffe med det samme. Når din barselsafslutning nærmer sig, og du ikke glæder dig til at tage tilbage på dit arbejde, er det måske tid til noget nyt i livet.
  • Skal vi giftes? Hvis I længe har talt om at blive gift, kan barslen være et godt tidspunkt at tænke på detaljerne for jeres bryllup. Alt fra bryllupsmad til brudekjoler.

Brug tid på jeres forhold

Det er vigtigt, at I snakker meget sammen i denne periode. Hvis manden forsvinder på arbejde og lever meget af sit liv på samme måde som tidligere, så kan kvinden føle sig forladt. Derfor er det vigtigt, at I hele tiden snakker om jeres fælles drømme og mål.

 

En stor beslutning træffes heller ikke alene, når man er en familie. Hvis den ene person gør noget, kommer det også til at vedrøre resten af familien. Derfor bør alle store beslutninger blive truffet i forholdet.

 

Dette giver jer også en kærkommen mulighed for at snakke åbent om jeres forhold. I perioden, hvor den ene forælder er på barsel, kan der godt komme nogle gnidninger i ens forhold. Det er helt normalt, men det er vigtigt, at der er ærlig kommunikation mellem jer. I vil begge det samme. Nemlig skabe den bedst mulige familie og give jeres barn den bedst mulige fremtid.

 

Når barnet holder jer oppe om natten, er det vigtigt, at I husker på det dagen efter, hvor I kan være trætte og sure dagen. Snak sammen og så skal det hele nok gå.

Nyd tiden

Det er vigtigt, at du nyder din barselperiode. Dine store beslutninger må ikke komme i vejen for din barsel. Undgå beslutninger der stresser dig. Hvis du vælger at kigge på bryllupskjoler, så gør det på internettet, f.eks. hos JJ's House. På den måde kan du gøre det, når du har tid til det, fremfor at skulle ud i en masse butikker med en baby.

 

Den bedste måde, at træffe store beslutninger på, er ved, at du snakker med din ægtefælle, venner og nyder stilheden med dit barn

Side 1 ud af 74

Manatee - Desktop FloorAd