Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Graviditetskalender»Graviditetskalender uge 5

Graviditetskalender uge 5

Embryonet har tre lag. I det øverste lag tager neuralrøret form, som senere vil udvikle sig til nervesystemet (hjerne, rygmarv, hud og hår).

 

I det midterste lag udvikles hjertet og kredsløbet, knogler, muskler, nyrer og kønsorganer vil senere udvikles herfra.

På nuværende stadie er det hjertet og det primitive kredsløb der tager form. Faktisk er kredsløbet det første organiske system der fungerer. I det inderste lag vil et simpelt rør udvikle sig videre til tarmene, lever, bugspytkirtel og blære.

Din menstration er forsinket, og du kan spekulere på, om du er gravid. En håndkøbs graviditetstest er temmelig pålidelig et par dage efter en forpasset menstruation. Disse graviditetstests påviser graviditetshormonet HCG i urinen.

 
 

De hormonelle forandringer, der følger med graviditet kan være ømme og hævede bryster som følge af mælkekirtlernes forandring. Du kan oftere føle sult eller kvalme, især om morgenen. Din voksende livmoder vil begynde at presse på blæren og forårsager hyppige ture til badeværelset. Den voksende livmoder kan også give menstruationslignende smerter, netop fordi livmoderen vokser. Udpræget træthed, som kan vare hele dagen. Dine spisevaner kan ændre sig, så du pludselig kan få lyst til de underligste ting, og lugtesansen kan ændre sig, således at velkendte dufte pludselig bliver ubehagelige for dig.

Ikke kun disse symptomer varierer i intensitet fra kvinde til kvinde, men også fra graviditet til graviditet hos den samme kvinde. Ikke to graviditeter er ens.

 
 


Tvillinger: Din appetit vil sandsynligvis skifte til et højt gear, eftersom du har brug for omkring halvanden gange så mange kalorier som en enkelt-graviditets mor. Træthed kan også overmande dig. Så hvil dig og spis!HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL