Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Graviditetskalender»Graviditetskalender uge 4

Graviditetskalender uge 4

Det der startede som få celler deler sig fortsat, og bliver til fostersækken og moderkagen. Fosteret tager ganske langsomt form. Det er ca. 0,2 millimeter i diameter. Fosteret begynder at få ilt og næring gennem moderkagen.

 

Nogen siger, at de vidste, de var gravide, i det øjeblik sædcellen nåede ægget. Men hvis du på trods af de forandrede omstændigheder, der finder sted i din krop, ikke har nogen anelse, før du ser en positiv graviditetstest, så har du det som de fleste andre. Det skyldes, at de voldsomme hormonelle ændringer i det første trimester, som fører til anderledes opførsel og anderledes følelser, først begynder tre til fem dage efter befrugtningen. 

 
 


Men der er nogle tidlige tegn på graviditet, som du kan holde øje med: metalsmag i munden, hyppig vand-ladning, kvalme, træthed, humørsvingninger og forandringer og ømhed i brysterne. 

Hvis du har forsøgt at blive gravid, bliver det en uges nervøs venten, indtil en graviditetstest kan bekræfte, at du er gravid. Hvis du ikke har forsøgt ... tja, så kribler det nok også lidt i fingrene af selvsamme årsag.
 
 

Tvillinger: Du tænker sikkert ikke at du får tvillinger, medmindre du har fået fertilitetsbehandlinger. Men dine symptomer vil være intensiveret i forhold til hvis du havde et enkelt foster.HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL