Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Graviditetskalender»Graviditetskalender uge 2

Graviditetskalender uge 2

De fleste kvinder udvikler et befrugtningsdygtigt æg hver måned. Det sker i en af æggestokkene. Ægget vandrer herefter ned i æggelederen hvor det er klar til at blive befrugtet. Her kan det ligge i et par døgn. Sædcellerne kan befrugte ægget i ca. 48 timer.

Det tager fra en halv time til 2 døgn for sædcellen at nå frem til ægget. Den sædcelle, der når frem først, trænger ind i ægget, og så er befrugtningen sket. Sædcelle og ægcelle smelter sammen, og et mirakel af liv tager sin begyndelse.

 
 

Hvis to æg bliver frigivet fra æggestokkene og bliver befrugtet af to forskellige sædceller, er der tale om tveæggede tvillinger. Tveæggede tvillinger kan være samme køn, eller en dreng og en pige, og kommer til at se lige så ens ud -eller lige så forskellige ud, som alle andre søskende. Hvorimod der er tale om enæggede tvillinger, hvis et æg befrugtes og senere deler sig i to, eller deler sig i tre, hvor identiske trillinger vil udvikle sig, osv. Identiske flerlinger har samme kromosom-sæt, samme blodtype, vil være det sammen køn, have samme hår- og øjenfarve, osv. Kun en tredjedel af alle tvillinger er enæggede.

 
 

I tilfælde af trillinger eller firlinger, osv., er en kombination mulig. Et befrugtet æg kan opdeles så der opstår enæggede tvillinger, trillinger, firlinger osv., samtidig med at et andet befrugtet æg udvikler et barn.HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL