Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Graviditetskalender»Graviditetskalender uge 15
 
 

Graviditetskalender uge 15

Barnets hud er meget tynd og gennemsigtig, og man kan se blodårerne gennem huden. Lanugohår dækker kroppen og vil fortsætte med at vokse på barnet indtil omkring den 26. graviditetsuge. Man mener at disse fine hår, har betydning for at holde det beskyttende fosterfedt fast på barnets tynde hud. Hvis barnet har mørkt hår, begynder det nu at producere mørkt pigment. Øjenbrynene vokser ud. Lillehjernen og rygmarven er anlagt. Kalcium lagres fortsat, så brusken i knoglerne erstattes af ben. Barnet afgiver også hele tiden fosterfedt til fostervandet.

 
 

Dit hjerte har øget dets kapacitet så det slår lidt hurtigere. Nogle kvinder mærker det som hjertebanken. Dit hjerte skal arbejde hurtigere og hårdere, men det betyder ikke noget for et sundt hjerte.

Hvis du skal til en ultralydscanning i løbet af de næste par uger, kan der her, hvis barnet ligger rigtigt, gives et "kvalificeret gæt" på barnets køn. Kønsbestemmelse ved hjælp af ultralyd er ikke 100% pålidelig. Du, eller I, skal på forhånd tage stilling til om I vil vide barnets køn eller om det skal være en overraskelse på barnets fødselsdag.

 
 

 
 
 

Hvornår skal jeg føde?

Beregn din termin.
Vælg dato, for den første dag, i din sidste menstruationscyklus


 

 
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize