Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Graviditetskalender»Graviditetskalender uge 1

Graviditetskalender uge 1

Tillykke! Du er gravid!! Eller,…. Faktisk ikke endnu. Første uge af graviditetskalenderen (som tæller 42 uger), begynder nemlig med den første dag i din menstruation. Undfangelsen har endnu ikke fundet sted, men du kan allerede starte nedtællingen!

 

Din menstruation er netop begyndt, og det kan være at du overvejer graviditet.

For kvinder med en 28 dages cyklus, sker ægløsningen omkring 14 dage efter ”starten af din menstruationscyklus”. For nogle kvinder sker ægløsningen kort tid efter endt menstruation, for andre kvinder sker ægløsningen kort tid inden deres menstruation. Selvom det kan forekomme dig lidt underligt, bruges den første dag i din sidste menstruation altså til at beregne en forventet dato for, hvornår babyen kommer til verden.

Hvis du ikke allerede tænker over det, er det nu et godt tidspunkt at begynde med en sund livsførelse, så du kan give dig selv og din baby den bedste start. Der hvor du især skal sætte ind er: Kost, motion og hvile.

 

En god graviditetskost består af masser af frisk frugt og grønt samt et varieret fødevareindtag. Undgå tomme kalorier fra kulhydrat-rige fødevarer.

Tænk også over daglig motion og hvile. Det er vigtigt at få pulsen op ca. 30 minutter om dagen ved moderat motion, og det er vigtigt at lytte til din krops behov for ekstra hvile.

Det er også en god idé at tage kosttilskud for at sikre dig, at du får de vitaminer og mineraler, som du har behov for under graviditeten, f.eks. folinsyre, kalk, jern og gerne fiskeolie.

Hvis du drikker alkohol og ryger, bør du stoppe med det. Desuden bør du begrænse brugen af håndkøbsmedicin, og undgå skadelige materialer og dårlig kemi. Undgå især parabener som findes i mange kosmetikprodukter og i visse fødevarer og slik.

Video om de første 3 mdr:HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL