Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Artikler»Bøger»Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst
 
 

Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst

Fredag den 3. maj 2019 udkom Mette Carendis anden bog. Den hedder ”Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst” og tager dig igennem tilknytningens univers (Mettes første bog var ”Harmoniske Unger – med kærlighed og nærvær”, som du måske kender).

Bogen har fokus på de områder, der ret nemt kan spænde ben for tilknytningen, hvis vi ikke er opmærksomme, og viser samtidig hvordan du som forælder eller fagperson bedst hjælper børn tilbage til en følelse af tryghed. For det er basalt set det, tilknytning handler om - at bliver bragt tilbage til en tilstand af tryghed når livet eller omgivelserne overvælder af den ene eller anden grund.

Som Mette selv forklarer: ”Jeg vil gerne lære forældre at bruge de svære situationer med deres børn, til at trække dem til sig, og ikke gøre afgrunden dybere. Det er her tilknytningen til fulde kommer til sin ret.”

Det kræver dog en bevidst arbejdsindsats, for adfærdsmønstre og overbevisninger går i arv. Rigtig mange mennesker har aldrig lært at tage hånd om deres egne følelser og er derfor i mange situationer ikke i stand til at hjælpe sig selv og deres børn. Menneskets tilknytningssprog er vitterlig enkelt, men vi forstår det ikke, fordi vi grundlæggende ikke er blevet mødt i tilknytningens enkelthed. Derfor kommer vi til at komplicere det.

Forældreskabet er inde i et paradigmeskifte. Tiden og historien viser, at forældreskabet har taget en hel anden form, end vi tidligere har set. Vi hungrer efter viden i måden at forstå os selv og vores børn. Vi ønsker at elske os selv og vores børn ubetinget og bliver ulykkelige, fordi vi ikke helt formår det endnu. Men vi kan øve os. Det er reelt set den indsats, der med tiden sætter fremtiden fri fra fortidens lænker. Det er en lang rejse, så brug endelig de svære, voldsomme og konfliktfyldte situationer konstruktivt, i stedet for at undgå dem. Det svære og det smertefulde er også en naturlig del af livet.

Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst” viser dig, hvordan du:

  • Sikrer tilknytning til dine børn – også i de perioder, hvor I har det svært eller er pressede
  • Kan spotte, at dit barn er stresset eller bakser med uforløste følelser
  • Støtter dit barn i at regulere stress og uforløste følelser
  • Kan bruge den biologiske kønsforskning til at forstå dig selv og dine sønner bedre
  • Opdrager på måder, der støtter den optimale udvikling af dit barns hjerne og nervesystem

”Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst” er udgivet i samarbejde med SPITZEN Publish og kan købes hos Saxo.

Bogen koster 235 kr. plus porto.


Det siger læserne om bogen

Mette for s…. – din bog er jo genial!

For det første er der den vildeste røde tråd. Læser bliver guidet og ført fra afsnit til afsnit og jeg følte mig på intet tidspunkt overladt til at skulle klare mig selv – du leder mig elegant fra emne til emne og afsnit til afsnit. Det giver en super god sammenhæng, at du på en elegant facon forankrer din viden med klienthistorier, det gør din viden levende og vedkommende. Jeg kan identificere mig med personerne og jeg forstår teorien langt bedre, når jeg får et eksempel at hænge det op på. Det her er virkelig din styrke

Yderligere er din styrke at tage fat i alle de svære og tabubelagte sider af forældreskabet og hive selv de mest lyssky ting frem og skinne dit klare nøgterne lys på det. Også her ligger en af dine styrker virkelig – for du formår hver gang at gøre det med den blideste respekt for alle parter og dele. Ingen og intet bliver skudt ned. Alle bliver rummet og forstået samtidig med, at du ikke lægger fingre i mellem. Du er super samfunds-kritisk, nysgerrig og nuanceret hele tiden. Jeg kom til at grine lidt af mig selv mens jeg læste, fordi jeg mærkede, at jeg virkelig havde lyst til at dele mine inderste grimme skeletter med dig. At jeg følte mig total tryg ved at gøre det, fordi jeg følte, du ville rumme mig, og kunne være med mig uden at dømme mig. Og så slog det mig, at du har formået at skabe tilknytning til mig gennem din bog om tilknytning – du har tændt forbindelsen!

Selvom jeg har læst mange bøger om forældreskab, så har jeg endnu ikke mødt en bog, der tager fat i tilknytningen på den her måde, som du gør, og jeg håber bogen kommer vidt og bredt ud. Den har bidraget med nye vinkler på ting for mig og min hjerne bobler med information, der skal integreres og vil medføre ændringer i mit forældreskab den kommende tid.”

Marie Hoelgaard

 

Jeg klapper i hænderne

Jeg har lige læst din vigtige bog færdig, og er fuldstændig på røven over, hvor dygtig du er til at formidle kompliceret viden på en naturlig og nem tilgængelig måde. Både så jeg forstår, og så jeg ikke lukker af, når du rammer ømme punkter i mig. Du formår at åbne mine øjne og holde mig kærligt samtidig. Tak.

Jeg klapper også i hænderne over dit mod til ærligt at sige mange af de ting, som ikke høster nemme point. Men som skal og må siges - skærmtid, forældres umodenhed, betydningen af køn, konsekvenser af dårlig kost manglende tilknytning og effektiviseringen af institutioner osv osv. Tak for at turde gå forrest og skubbe til grænserne på en super saglig, vis og kærlig måde.

Lizette Westh

 

 

 
 
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize