Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Artikler»Bøger»Fostrets og fødslens psykologi
 
 

Fostrets og fødslens psykologi

Livmoderen er vores første ”klasseværelse”!

For få år siden var fosterperioden en overset periode af barnets liv – psykologisk set. I dag anses den for at være blandt de mest betydningsfulde faser i et menneskes liv.

Hændelser i fosterperioden kan få vidtrækkende konsekvenser for resten af barnets liv. Ny viden tyder på, at meget af det, der karakteriserer os som menneske – vores helbred, intelligens og temperament – har sine rødder i de påvirkninger, vi har været udsat for i fostertilværelsen og under fødslen.

I de senere år er viden om fostrets og fødslens psykologi på det nærmeste eksploderet, dels fordi vi nu råder over teknologi og viden, der sætter os i stand til at undersøge området og dels fordi der nu er mode i at forske i området.

Hertil kan tilføjes, at der er en stor og voksende interesse for emnet blandt forældre, bedsteforældre og fagfolk.

Der er behov for at udfordre den udbredte forestilling, at der ikke sker så forfærdelig meget andet i fosterperioden, end at barnet vokser rent fysisk og at fosteret ikke rigtig sanser eller føler noget før engang efter fødslen. Vi forestiller os med andre ord stadigvæk, at barnet mere eller mindre kommer til verden som et ubeskrevet blad.

Gennem hele bogen dokumenteres det, at det langt fra er tilfældet. Ufødte børn sanser, føler, lærer og påvirkes i høj grad i løbet af fosterperioden.

Nogle forskere og psykologer indenfor området taler om livmoderen som vores allerførste ”klasseværelse” eller læringsrum!

Viden om fostrets og fødslens psykologi kan give fostre og spædbørn en langt bedre start på livet, der vil få betydning for dem resten af livet. Ved at gribe rigtigt ind fra starten, så forebygger forældre, bedsteforældre og fagfolk en lang række problemstillinger og vanskeligheder, der ellers ville kunne dukke op sidenhen i barnets liv.

Fostrets og fødslens psykologi. Barndom og forældreskab begynder ved undfangelsen er ikke en selvhjælpsbog, men snarere en bog der præsenterer ny videnskabeligt baseret viden, der lægger op til refleksion og dialog mellem de voksne, der er omkring det kommende eller nyfødte barn.

En lille bog om et stort og vigtigt emne - for alle der har tilbragt tid i en livmoder!


Fostrets og fødslens psykologi er skrevet af psykolog Henrik Dybvad Larsen, der har 35 årserfaring som psykolog.

Bogen er på 225 sider og kan lige nu købes bl.a. på WWW.SAXO.COM med 10 %’s rabat for kr. 179,95.

Køb bogen her

 
 
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize