Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Babyudstyr»Rolige nætter - Sådan får baby den bedste søvn

Rolige nætter - Sådan får baby den bedste søvn

Skrevet af 

Dette indhold er sponsoreret

I den første tid med baby vil man gerne være tæt på dem hele tiden. Man spiser med dem, leger med dem, og naturligvis vil man også gerne sove med dem. Det kan være rigtig gavnligt for barnet at sove med sine forældre i den første tid, men på et tidspunkt er det tid til at skifte til en børneseng.

Det kan være et skridt, som mange forældre og måske især mødre frygter. For hvad nu hvis baby græder og ikke har lyst til at være i sin egen seng? Selvom det kan være svært, er det dog nødvendigt at tage skridtet på et tidspunkt for at sikre en selvstændig søvn hos barnet på sigt.

Vælg den rigtige børneseng til dit barn

Det kan være en forvirrende jungle at bevæge sig ind i, når man skal finde en god børneseng. Der er nemlig et utal af forskellige muligheder, så hvordan skal du dog vide, hvilken der er rigtig for lige netop dit barn? 

Et godt råd er altid at have dit barn med ude i butikken, når sengen skal købes. På den måde kan barnet prøve at ligge i de senge, som i overvejer, og i kan derved undgå de værste fejlkøb af senge, som eksempelvis ikke passer til barnets størrelse. 

Husk også altid at holde øje med, hvilket indhold der er i madrasserne. Når man kigger på børnesenge, kan det nemlig være meget forskelligt, hvilken type fyld der er i madrasserne, og det er ikke ligegyldigt. Hvis du ikke selv kan hitte rede i alle de forskellige skumtyper og fjedre, kan i heldigvis købe sengen hos forhandlere, hvor der er specialister ansat. På den måde kan i få kyndig vejledning i, hvilken seng der er den bedste for jeres barn. 

Materialerne kan gøre en forskel

Når du har købt den rigtige børneseng til dit barn, skal du i gang med det næste trin. Der skal nemlig købes lagen, dyne, betræk osv. Her ved du måske allerede, som den opmærksomme forælder du er, at der er stor forskel på materialerne, når det kommer til stof. 

Gå altid efter de mest naturlige materialer. Økologisk bomuld er en sikker vej at gå, men hvis du vil gå efter det allerbedste betræk, så skal du gå målrettet efter produkter produceret med bambusfibre. 

Bambusfibrene har nogle helt særlige allergivenlige egenskaber, og så føles det super rart og blødt mod den sarte barnehud.   

Gør dig umage med valg af børneseng

Når man skal købe nye møbler, tøj og lignende til sine mindre børn, kan det være fristende bare at vælge det nemmeste og hurtigste, fordi børnene vokser i raketfart og alligevel skal have noget nyt igen om ikke særligt lang tid. Det er dog en rigtig dårlig idé med en børneseng. 

Søvnen har stor betydning for barnets udvikling, så derfor bør du sætte tid af til at undersøge grundigt, hvad der er det rigtige for lige netop dit barn. Selvom sengen måske er for lille allerede om ét eller to år, så er de år stadig afgørende i barnets udvikling, og derfor bør du prioritere den gode søvn. 

Skrevet af