Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Barsel Besvaret

Hejsa. Hvis ens mand både er selvstændig i et firma og er direktør i sit aps altså lønmodtager, gælder han så for de nye barselsregler? Altså er der øremærket 11 uger til ham eller kan han give de 9 uger til mig? 
mvh. Ninna
 •  Spurgt 10 måneder siden  •  af Frk.Andersen

1  Svar

Hej Ninna,

Tak for dit spørgsmål.

Det eneste jeg med sikkerhed kan sige er, at hvis dit barn er født den 1. august 2022 eller tidligere, er der ingen ændringer og du er omfattet af den nuværende barselslovgivning. Fødes dit barn den 2. august 2022 eller senere vil den ændrede lovgivning være gældende.

Lige nu er lovgivningsprocessen med at implementere de 9 ugers øremærkede forældreorlov med dagpenge til lønmodtagere i gang i Folketinget. Lovændringerne er dermed ikke vedtaget og vi kender ikke den endelige model på nuværende tidspunkt. Jeg kan derfor ikke pt. svare på dit spørgsmål.

Du kan læse den politiske aftale, som blev indgået den 26. oktober 2021 på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside: https://bm.dk/nyheder-presse/pressemeddelelser/2021/10/politisk-aftale-om-oeremaerket-orlov/

Det lovforslag til ændringer af Barselsloven som var i høring for kort tid siden, kan du læse her:
https://prodstoragehoeringspo.blob.core.windows.net/56b7db21-e3a7-4a0c-9dbe-d93a46fcba2b/Lovforslag%20om%20%C3%A6ndring%20af%20barselsloven%20(%C3%B8rem%C3%A6rket%20orlov)_ekstern%20h%C3%B8ring.pdf


Selvom jeg ikke kan svare på dit spørgsmål, så håber jeg at du kan få glæde af at læse mere i den politiske aftale og evt. læse lidt i lovforslaget om hvilke ændringer der er lagt op til.

De bedste hilsner

Anne Line fra Barselseksperten.dk

Besvaret 9 måneder siden  •  af Anne Line Richardt

Log venligst ind for at besvare