Hjælp til at gennemskue barselsreglerne Besvaret

Hej Anne-Line

Angående barselsregler: Jeg har termin i januar, mig og min kæreste har virkelig prøvet at finde hoved og hale i reglerne, men det er godt nok svært at finde en side med konkret information. 

Min kæreste har fast job, jeg er på SU. 
Hvordan med hans forældreorlov når jeg får SU rater? Har han ret til 32 uger?  Og hvordan med indkomst fra hans arbejde? Eller skal der søges noget? 

Jeg har søgt om dobbelt rater i 6 mdr. Som hjemmegående, og forventer en smule skole fra august men umiddelbart ikke nok til SU (har plan med studievejleder).

Vh Amanda

 

 •  Spurgt 1 år siden  •  af pianissen

1  Svar

Hej Amanda

Tak for dit spørgsmål og stort tillykke med den kommende familieforøgelse.

Hvis din kæreste er den eneste der har ret til barselsdagpenge, kan han holde 2 ugers fædreorlov og 32 ugers forældreorlov med barselsdagpenge. Din SU har ikke betydning for hans ret til at holde barsel med barselsdagpenge. I forhold til om han kan få løn under en del af barslen eller om han kun kan få barselsdagpenge, så er det noget han skal undersøge hos sin arbejdsgiver.

For at få et overblik over hans vilkår under barsel, vil jeg forslå jer at bruge denne tjekliste, som I kan hente her: https://drive.google.com/file/d/1CzVEY8_WCSpANhadjc77mDuye8TUHlZW/view?usp=sharing

 

Jeg har skrevet et indlæg om hvordan det med barsel fungerer, når kun den ene forælder har ret til barselsdagpenge. Indlægget finder du her: https://www.barselseksperten.dk/naar-kun-den-ene-foraelder-har-ret-til-barselsdagpenge/

 Jeg håber, at du kan bruge svaret og nu har lidt bedre forudsætninger for at finde rundt i barselsjunglen.


De bedste hilsner

Anne Line fra barselseksperten.dk
Besvaret 1 år siden  •  af Anne Line Richardt

Log venligst ind for at besvare