Du er her:min barsel»Artikler»Super Food»Chokolade

Chokolade

Skrevet af 

Vidste du at mørk chokolade, der er lavet på den rette måde ligefrem kan gå under betegnelsen superfood?

Kakaobønner indeholder nemlig  en relativ stor mængde flavonoider, der fungerer som antioxidanter. Antioxidanter bekæmper en lang række sygdomme og er med til at holde kroppen ung. 

Det er vigtigt at pointere, at der er langt flere flavonoider i mørk chokolade end de lysere varianter. For at få den gode sundhedsfremmende effekt skal du gå efter mørk chokolade med et kakao-indhold på over 65 %..Jo mørkere chokoladen er, desto flere antioxidanter har den, og desto mindre sukker indeholder den også.

Adskillige studier viser, at kakaobønner sænker blodtrykket,  regulerer og stabiliserer blodsukkeret og har en positiv indflydelse på hjertet. Studier har også vist, at de testpersoner der havde et jævnligt indtag af mørk chokolade ikke lå højere vægtmæssigt, end de personer der ikke spiste chokolade.
 
Den forarbejdning kakaoen udsættes for før den bliver til chokolade har dog stor betydning for hvor sund chokoladen er. En højt forarbejdet kakao (ofte mælkechokolade og billig chokolade) mindsker antioxidanternes helbredende virkning i væsentlig grad, fordi de gavnlige stoffer bliver ødelagt under hård forarbejdning. 

Gå især efter den rå økologiske chokolade, for at undgå  at der er anvendt pesticider, gødningsmidler og kræftfremkaldende stoffer. 
Rå økologisk kakaopulver har flest antioxidanter og er den mindst forarbejdede form for kakao - uden ekstra fyldstoffer. Du kan f.eks. bruge den rå økologiske kakaopulver til konfektbomber.

 

Skrevet af 

Relaterede artikler