Du er her:min barsel»Nyheder»Mere end 20 børn forgiftet med D3-vitamin
lørdag, 30 juli 2016

Mere end 20 børn forgiftet med D3-vitamin

Skrevet af 

Mindst 20 børn har fået konstateret forgiftning efter at have indtaget de fejlproducerede Vitamin D3-dråber fra producenten Inno Pharma.

Godt en uge efter, at Fødevarestyrelsens advarede om D3-vitaminproduktet af mærket Inno Pharma, der ved en analyse af en flaske havde påvist et D3-vitaminindhold 75 gange højere end det burde, er nu mindst 20 børn konstateret forgiftet. 

Professor og overlæge på børneafdelingen på Odense Universitetshospital Henrik Thybo Christensen, der opdagede forgiftningen hos den første lille pige, udtaler følgende til DR: 

"Det er sjusk og ganske uforsvarligt at udsætte børn for. Der burde have været kontrolinstanser, som havde forhindret, at produktet overhovedet kunne komme på markedet. Det ser ud som om, at der er alt for lidt kontrol med, hvem der kan sende produkter på markedet, når det handler om vitaminer til spædbørn og børn. Måske skulle der være en kvalitetsmærkning på, der viser, om produktet er godkendt".

Hvis lægerne ikke havde behandlet den lille pige i tide, ville det kunne have skadet hjerne, nyre, hjerte og alle andre organer. 

Henrik Thybo Christensen understreger, at D-vitamindråber generelt er et sikkert produkt, og at det er meget vigtigt for børn at få tilskuddet, men at der er sket en alvorlig fejl med netop dette produktet fra Inno Pharma.

De skadelige dråber af mærket Inno Pharma D3-dråber er solgt i 10ml glasflaske.

Fødevarestyrelsen opdaterer løbende andre salgssteder via deres hjemmeside her

Hvis du har købt D-vitamindråber af mærket Inno Pharma skal du holde øje med eventuelle forgiftningssymptomer og smide flaske ud, eller levere den tilbage til den butik, som den er købt samt kontakte Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 22 84 48 34, eller Giftlinjen, tlf. 82 12 12 12

Symptomerne ved forgiftning kan være, at barnet er pylret med tiltagende gylpetendens, utilpashed eller gråd, sløvhed, for ringe vægtøgning, opkastning og forstoppelse. Såfremt barnet har et eller flere af disse symptomer, skal man kontakte læge eller vagtlægen.