Du er her:min barsel»Nyheder»Kørepose trækkes tilbage
torsdag, 11 februar 2016

Kørepose trækkes tilbage

Skrevet af 

Babykørepose af mærket Dania Oxford fra virksomheden Ønskebørn trækkes nu tilbage fordi den indeholder enddog store mængder af ftalatet DEHP. Ftalatet DEHP er en plastikblødgører som er hormonforstyrrende og kan skade forplantningsevnen.

Dania Oxford-køreposen indeholder forbudte mængder af stoffet DEHP i køreposens skridsikre gummi som er blødgjort med ftalatet DEHP. Det viser en ny test fra Forbrugerrådet Tænk. Testen viste, at stoffet fandtes i koncentrationer langt over det tilladte.

DEHP har længe været forbudt i legetøj og babyudstyr i niveauer over 0,1%, og testen viste et indhold på 22% i gummiet uden på køreposen samt 6% i en samlet prøve af blandt andet stof, lynlåsvedhæng og stropper. 

Dania Oxford kørepose indeholder ftalatet DEHPVirksomheden Ønskebørn oplyser, at den med omgående virkning trækker produktet tilbage, og har du køreposen Dania Oxford, kan du henvende dig i forretningen og få pengene tilbage.

 

Er dit barns kørepose blandt de dumpede?

Forbrugerrådet TÆNK's test af kemikalier i kørerposer, kombiposer og bløde lifte er gratis.

Testen viser at 4 ud af de 10 testede køreposer indeholder større mængder uønskede stoffer. Det er køreposerne Voksi Urban, Bongaboo kørepose og Zero2four KlimaGard kørepose. 

Se testen her

Læs også: app guider dig rundt i junglen af skadelig kemi