Du er her:min barsel»Nyheder»Ulykkesfonden: Lad ikke vitaminpiller stå frit fremme
tirsdag, 13 februar 2018

Ulykkesfonden: Lad ikke vitaminpiller stå frit fremme

Skrevet af 

Vitaminpilleglasset står hver morgen på bordet hos millioner af danskere - også børneudgaven af vitaminpillen som de fleste børn glædeligt spiser, da mange af vitaminpillerne smager som det rene slik. Men vi skal passe på med at lade pilleglas stå frit fremme advarer Børneulykkesfonden. 

En undersøgelse foretaget af Børneulykkesfonden viser, at der hvert år er ca. 200 børn der får en overdosis af vitaminpiller, især fordi børn har haft frit adgang til pillerne.

Ud af de ca. 200 forgiftede børn ender en tredjedel med en akutindlæggelse.

Mange af vitaminpillerne på markedet smager nemlig som slik, og derfor er de i høj kurs hos børnene, og hvis børnene får fat i pillerne hvor forældrene ikke har opsyn med dem, kan det have fatale følger.
 
En overdosis af vitaminpiller kan skabe alvorlige komplikationer der især betyder skade på hjerne, lever og nyrer og i værste fald resultere i dødsfald, lyder det fra professor Steffen Husby fra H.C. Andersen Børnehospitalet. 
 
Børneulykkesfondens råd til forældre er selvfølgelig til at holde vitaminerne uden for børns rækkevidde og iøvrigt købe børnevitaminpiller med børnesikret emballage.
 
 

Relaterede artikler