Du er her:min barsel»Artikler»Babyudstyr»Gode råd til babyalarmen

Gode råd til babyalarmen

Skrevet af 

Inden du anskaffer dig en babyalarm, bør du overveje dine behov.

Det er hovedsageligt sikringen mod fremmede signaler på linjen, der adskiller en god babyalarm fra en mindre god. Gå efter en alarm med flere kanaler, hvis du vil undgå forstyrrelser fra andre babyalarmer i området. 

Babyalarmer udsender elektromagnetiske felter/stråling. Følg brugsanvisningens krav om at holde afstand mellem dit barn og babyalarmen. En babyalarm bør generelt ikke ligge tættere på barnets hoved end én meter. Ligger barnet i barnevognen kan du evt. placere alarmen i varekurven. Men måske hører dit barn til de børn der ikke græder særlig højt? Overvåg alarmen de første gange, så du er sikker på at din babyalarm optager barnets lyd tilfredsstillende i forhold til afstanden mv. Babyalarmer med digital trådløs teknologi (DECT) har en bedre lydkvalitet, men udsender omvendt en kraftigere stråling.

LÆS OGSÅ: Test af 5 gode babyalarmer

Tjek, om batterierne kan oplades, mens de sidder i senderen og modtageren, eller om de skal tages ud til opladning. Vælger du en alarm med batterier, er genopladelige batterier der kan udskiftes, en absolut fordel. 
Sørg for at have et ekstra sæt batterier, som kan bruges mens det andet sæt batterier oplades.

Man kan få alarmer med indbygget kamera, der gør, at man kan overvåge sit barn visuelt. Ved hjælp af indfrarødt lys kan man også se barnet i mørke. Måske finder du større tryghed i at du kan se barnet. På en almindelig babyalarm kan man være usikker på, om den er indstilliet korrekt, og vil slå til, hvis baby græder. Hvis du har en babyalarm med kamera, kan det give en tryghed, at du altid lige kan trykke på knappen, og se den lille. Vær dog opmærksom på, at du som regel ikke kan bruge disse alarmer udendørs, da babyalarmer med kamera ofte kræver tilslutning til el. Tænk også på at el-alarmer har deres naturlige begrænsning, alt efter hvor lang ledningen er.

Sørg for, at der er muligheder for at skrue op og ned for lydniveauet i både afsender- og modtagerenhed. Nogle af de dyrere modeller kan også kommunikere begge veje. 

Tjek også om modtageralarmen kan bruges, mens den bliver opladet.

Der er mange forhold at tage højde for, og det afhænger meget af dine forventninger/krav. Prøv alarmen i butikken, eller køb den et sted, hvor du kan bytte den igen, hvis ikke du er tilfreds (Bilka, Føtex og EL-Giganten har pt. 14 dages fuld returret).

Læs vores tests af 5 gode babyalarmer her

 

Skrevet af