Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Er du jordemoder, doula eller arbejder du med gravide under graviditeten eller efter fødslen?
I dag holder vi Black Friday, hvor du kan gøre et kup og spare 50% på alle jordemoderprofiler, doula-profiler, og før- og efterfødsels-profiler. 

Min Barsel holder Black Friday med 50% på alle vores profiler. Se et eksempel på en jordemoder profil  doula profil  fødselsforberedelses profil og  efterfødsels profil


Vi laver alt arbejdet for dig, vi skriver din profil, laver grafikken og reklamerer for dig på Min-Barsel.dk. Du kan have billeder, video, links, anbefalinger osv. med i din profil, - du bestemmer selv hvad du vi have med. Du kan altid skrive til os, hvis du har nyheder, tilbud eller andet, som du vil have på din profil.

Normalpris 2495,- (ekskl. moms) for 1 års profil på Min Barsel. Din pris, hvis du bestiller en profil idag: 1247,50 (ekskl. moms)

Alt hvad du skal gøre er at bestille en profil pr e-mail pen@min-barsel.dk eller ring: 22 123 002 inden kl 23.59 idag. 


Du har sikkert hørt, at det er vigtigt at styrke dit barns motorik og balance. Men hvad er motorik egentlig, hvordan udvikles motorikken, og hvorfor er det nødvendigt at stimulere motorikken hos babyer og små børn?

Motorik betyder ‘fysisk handling med kroppen' og det kan være alle mulige former for bevægelse. 

At styrke motorikken hos sin baby, handler ikke om at nå milepælene som at sidde, rulle, kravle og gå så tidligt som muligt, eller om at stimulere sin babys motoriske sanser i alle barnets vågne timer. Det handler om at møde barnet der hvor det udviklingsmæssigt er - og om at opmuntre barnet til bevægelse og fysisk udfoldelse. 

I begyndelsen hvor din baby ikke har et verbalt sprog, møder din baby "verden med kroppen". Din baby er afhængig af sin krop for at kunne kommunikere, og her er motorik vigtigt.

I de første mange måneder af din babys liv, er du og din baby i tæt forbundethed og det er faktisk først i otte-ni-måneders-alderen, at din baby finder ud af, at I er to forskellige personer og det er også igennem motorik og sansning, at din baby lærer, hvem det er og hvor det er i forhold til dig og omverdenen.

Motorik er også med til at udvikle din babys mentale univers og forståelse for sine omgivelser. 

Når din baby begynder at kravle og lave krydsbevægelser, udvikler det også de to hjernehalvdeles samarbejdsevne, hvilket er vigtig for at barnet senere skal kunne skelne mellem q og p og 6 og 9 og lignende.

Men først og fremmest har motorik en afgørende betydning for, hvordan barnets trives.

En god motorik er afgørende for, at din baby problemfrit kan bevæge sig rundt og udforske verden så han/hun har overskud til at lege og lære nye ting.


Balancesansen

Balancesansen, også kaldet den vestibulære sans, udvikler sig allerede tidligt i fosterstadiet, hvor din babys balancesans registrerer påvirkninger både når den selv beværger sig inde i maven og når du bevæger dig.  

Sansen for balancen sidder i det indre øre, og er et væskefyldt hulrum som registrerer både hovedets position i forhold til tyngdekraften samt bevægelsestempo.

Nogle forældre er meget forsigtige med at bevæge deres spædbørn i yderpositioner, især hvis det er det første barn, men det er vigtigt for barnets balanceudvikling at den sansepåvirkning, der har fundet sted i fosterstadiet, fortsætter når barnet er født, så barnets balance og motoriske evner kan udvikle og forbedre sig.

Allerede når du bærer dit barn på armen eller i en slynge, eller kører en tur med barnet i barnevognen, vil balancesansen aktiveres, men det er afgørende for udviklingen, at du ud over at bære og køre dit barn også snurrer, gynger, ruller, vipper, vugger og drejer dit barn rundt i forskellige positioner. Bare start blidt og roligt.

Husk også at vende dit barn på hovedet ind i mellem, og tænk på, at barnet jo har ligget permanent med hovedet nedad i perioden op til fødslen, så denne position er ikke uvant for din baby. 

Det er altid vigtigt, at barnet føler sig trygt, når du bevæger det rundt. Spædbørn har forsinket reaktionsevne, så når du f.eks. svinger barnet rundt, så start blidt og stop op og vent nogle sekunder på barnets reaktion og ansigtsmimik. Vid også at små børn let bliver overstimuleret. Med tiden kan det blive vildere og vildere, men det er en balancegang i starten. 

Hvis du har været helt eller delvis inaktiv i graviditeten, måske pga. bækkenløsning, svangerskabsforgiftning mv, vil barnets balancesans ikke være så udviklet ved fødslen som hvis du havde været aktiv under graviditeten.

I denne situation er det endnu vigtigere at få stimuleret balancesansen, så din baby får mulighed for at indhente det forsømte og senere i livet få en god balance. Men der er brug for at du går langsommere til værks end hvis du havde været aktiv under hele graviditeten. 

Indtil barnet selv har fuld hovedkontrol i 3-4 måneders alderen, skal du altid støtte barnets hoved og nakke når du bærer det og bevæger det rundt. 


Sansegynge med gedine traditioner for god gammeldags håndværk

Hos firmaet Sansegynge.dk som står bag den originale, første sansegynge, kender de alt til vigtigheden af sansestimulering og sanseudvikling hos små børn. Børn elsker jo at gynge, og med en motorikgynge som kan svinge frem og tilbage, og rundt som en karrusel, styrkes vestibulærsansen, og det er medvirkende til at skabe ligevægt og balance hos barnet.

Den originale sansegynge blev opfundet af Erik Hougaard som lavede den første sansegynge i 2003 til sin hustru som var og stadig i dag er dagplejer.

Sidenhen er der sket en stor udvikling i produktionen, men hele vejen igennem har der været fokus på, at gyngen samt tilbehør skal være praktisk og funktionel i designet. 

Sansegynge.dk har gjort meget for hele tiden at videreudvikle design og funktionalitet på deres sansegynger. Eksempelvis står de bag de populære fugleredegynger fra Uniflex, som er kendt for at styrke motorikken, labyrintsansen og ikke mindst balancen. Samtidig stimulerer gyngerne børns lyst til leg, bevægelse og fantasi og gyngerne er populære i årevis hos børnene.  


De forskellige slags tilbehør til Sansegynge er med til at forlænge legen. I serien af tilbehør til Sansegynge kan man fx. vælge pude, telt og kant.

Kanten er lavet med det formål, at også helt små babyer, kan have glæde af gyngen helt fra spæd og kanten fungerer som en fast favn, og er med til at skabe tryghed og sikkerhed for de allermindste.

Hvis man ønsker at benytte gyngen til de helt små, kan man tilkøbe en pakke der indeholder både kant og pude. Kanten er udviklet så den er sikkerhedsmæssigt forsvarlig, når selv større børn kravler op og ned i gyngen. Kanten sidder fast på puden i bunden, så kanten hele tiden holdes helt udspændt. 

For de lidt større børn kan kanten fungere som muren på en borg, rælingen på en båd og andre eventyr, som legen tager børnene med på. 

Kvaliteten, sikkerheden og funktionaliteten er i højsædet, og den første gynge som Erik lavede er stadig i sving her godt 14 år senere og hænger vejrbestandigt og gedigent i haven hos Eriks 84 årige mor, til stor glæde for både børnebørn og oldebørn. Sansegyngen er 100% danskproduceret med god og gedint gammeldags håndværk.   

Gyngen er godkendt til både privat brug og til brug i større institutioner og hænger i mange hjem og i mange institutioner. Hos børneergoterapeut Mette Thostrup som har Motorikhuset ved Aarhus bruger de sansegyngerne i dagligdagen. 

Mette Thostrup, der har udviklet og er ejer af Motorikhuset, har 23 års erfaring som ergoterapeut og er selv mor til 4 børn.

Motorikhuset har siden 2005 haft besøg af rigtig mange børn og deres familier. Disse børn og familier har haft et ønske om at få ergoterapeutisk viden om sanseintegration og at styrke deres børns sansemotorik.

I Motorikhuset er der mange gynger, da det at være aktiv på en gynge er en nødvendig stimulation for en god sanseintegration.

Sansegyngen har altid været i Motorikhuset. Den første Sansegynge har gynget hver eneste dag i 12 år og er stadig igang.

Gyngen har fået selskab af Sansegynge.dk's nyeste gynger som ifølge børneergoterapeuten er dejlig lette at arbejde med og den nye hynde og kant er rigtig gode til de små 3-12 mdr. børn, som kommer i Motorikhuset på Stimulastikhold.

 - "Der er masser af sjove lege at lege på en gynge om man er 3 mdr og ligger på maven og leger titte-bøh eller 6 år og skal fange fisk eller skyde pirater", siger Mette og uddyber: 

 - "Når det lille, som det store barn ligger, sidder eller står på sansegyngen bliver barnet udfordret i at justere og indrette kroppen efter de pludselige ændringer der sker når gyngen er i bevægelse. Denne stimulation er godt og udfordrende for barnets balance og en nødvendighed for at barnet får tillid til kroppen, og lyst og mod til at deltage aktivt i leg, læring og samvær. 

At lege med sit barn på sansegyngen, fra de er helt spæde, og dermed fortsætte med at give barnet de bevægelser de er kendte med fra maven, er vigtigt for at give barnet fysisk kontrol og følelsesmæssig sikkerhed". 


Børne-ergoterapeutens bedste råd til brug af gyngen

  • Vestibulære indtryk opleves forskelligt og det er vigtigt, at vi har øjenkontakt med barnet, ser deres reaktioner og stille afpasser og udfordrer dem mere og mere. Vestibulærsansen påvirkes ved start og stop. Så sæt gerne gyngen igang, giv den skub og stop den indimellem, så der sker et skift i de indtryk børnene får.

  • Vestibulærsansen har betydning for vores aktivitetsniveau. Så gynger man vildt og leger bliver børne aktive og griner og bruges gyngen stille og roligt frem og tilbage, barnet ligger måske på ryggen, så giver det barnet ro og mulighed for en pause. Det er muligt at bruge sansegyngen og veksle i måden man gynger på så børnene ikke bliver overstimulerede.

  • De små skal ligge så meget på maven som muligt i deres vågne tid. Sansegyngen giver mulighed for rigtig god samvær med de børn, som synes det er skønt at gynge, men også med de børn som har svært ved at skulle ligge på maven. Disse børn får lidt hjælp af gyngebevægelserne, og måske et lille rygstimuli, til at ligge og løfte hovedet, når de ligger på maven.

  • Sansegyngen er helt plan og derfor optimal at ligge på maven på. Hynden og kanten giver en lille hule til de små og den sikrer at de ikke pludselig triller rundt og ud af gyngen. Dette gør at sansegyngen er rigtig god til at lægge de små på maven. Frist med lege og aktiviteter hvor barnet inspireres til at være aktivt.

  • Rammen på gyngen fylder ikke noget og gør at børnene, når de bliver større, kan ligge hen over den uden at blive generet, kan holde fast i kanten og være aktiv i legen på sansegyngen.

Se mere om de mange forskellige produkter og Sansegyngetilbud til ekstra skarpe Black friday priser, med 20% rabat og gratis levering på alle varer. 

 

Fødselsforberedelse:

Min online fødselsforberedelse kan give dig en hurtigere fødsel med færre smerter og mere kontrol.

Online fødselsforberedelse er for dig, der ikke bor på Sjælland/Amager. Måske bor du i Jylland, på Færøerne eller er udstationeret i Dubai?
Uanset hvor du er, så føder din krop på den måde, som kroppen altid har gjort. Derfor kan du stadig have gavn af fødselsforberedelse fra en Rødovre-jordemoder!

Du får viden om:
  • Fødselsmekanismen – hvad sker der i kroppen under fødslen?
  • Hvordan kommer du bedst gennem fødslen? Smertelindring både medicinsk og naturligt
  • Partnerens rolle – fra første ve og til barnet er ude
  • Hvad sker der, hvis det ikke går som forventet? Mulige komplikationer under fødslen
  • Amning – skal/skal ikke? Og hvordan gør man?

Online fødselsforberedelse foregår hjemme i din egen sofa via din internetforbindelse. Jeg er på din skærm LIVE! Det er ikke en video du får tilsendt, men direkte undervisning med mulighed for at stille spørgsmål og få uddybet de emner, der er vigtigst for dig!Varighed: ca 3½ time

Pris: 2000kr

Se mere her
6 timers komplet forberedelse til fødslen for dig og din partner 

Det foregår på Nyropsgade 14, 1602 Kbh V

I bliver klædt på til at få en god fødsel, med færre smerter og mere kontrol. 

Undervejs bliver I sørget godt for med både frokost og snacks

Når I ved hvad der sker under fødslen får I mere ro og tryghed. Den tryghed giver bedre fødselsoplevelser og færre komplikationer undervejs i fødslen. Derfor er god fødselsforberedelse en vigtig investering i en god fødsel.

I får VIGTIG viden om følgende emner:

- Hvad sker der inde i kroppen under fødslen
- Hvordan kan vi selv hjælpe kroppen og psyken med at samarbejde under veerne
- Teknikken Rebozo, der kan hjælpe fødslen på vej
- Hvordan kan I forberede jer før fødslen, på at få den bedste oplevelse under fødslen
- Hvad kan partneren bedst hjælpe med ved fødslen
- Hvordan foregår et akut kejsersnit? Og hvad er en sugekop?
- Hvordan kommer I bedst i gang med amningen
- Og en masse mere...

Når I bliver klogere på alt dette er I godt rustet til fødslen!

Se at komme afsted også selvom I synes det er dyrt, og mange timer og .... 

Pris: 2000kr for jer begge to
(Sygeforsikring Danmark giver tilskud, hvis den gravide er medlem!)

Læs mere om endags kurset her her

Læs mere om fødselsforberedelse hjemme hos dig herGrundkurset løber over 4 moduler og en efterfødselscafé.

Med et grundkursus hos den bedste fødsel får du ejerskab til din fødsel.

Du får 11 timers fødselsforberedelse fordelt på fire kursusgange over fire uger og en efterfødselscafe.

De 11 timer er fordelt på fire moduler.
Det tredje modul er med din partner og varer tre timer, de øvrige moduler og efterfødselscafeen varer to timer.

Kurset veksler mellem praktiske øvelser, teori og træning.

Den overordnede tankegang i grundkurset er, at du på hvert modul lærer en-to teknikker, som du indøver og træner 15 minutter dagligt under kurset efter lydfiler, som er en del af kursusmaterialet. Lydfilerne gør det nemmere at træne og lettere at bevare motivationen til træningen.
De første par uger øver du efter flere lydfiler ca. 25 minutter dagligt. Når kurset er slut, kan du nøjes med at træne 15 minutter dagligt efter en lydfil.

Der skal være minimum fire uger og gerne fire-seks uger efter endt kursus til træning frem til fødslen. Det er nemlig TRÆNINGEN, der giver den stærke effekt af denne form for fødselsforberedelse.
Efter tre-fire ugers træning er teknikkerne så indøvede, at de fungerer som en slags betinget refleks: Teknikkerne sidder i kroppen, som derfor ved, præcis hvad den skal, når den første ve melder sig.

Jeg lægger vægt på, at der maks. er otte-ti kursister på hvert hold, at der er god tid og plads til spørgsmål og svar – og at de dumme spørgsmål findes ikke.

Rigtig mange gravide har evalueret, at de er blevet overraskede over at lære, hvor stor indflydelse de reelt har på de beslutninger, der træffes undervejs i graviditeten og i fødslen. De har følt sig godt klædt på til at få indflydelse på, hvad de vil og ikke vil under deres fødsel.

Du skal naturligvis gå efter at få den bedste fødsel og det kan jeg give dig, fordi jeg er jordemoder og har et indgående kendskab til fødsler.

Efterfødselscafe: Når alle på holdet har født, inviterer jeg til en to-timers efterfødselscafe for dig og dit barn.

Her får alle mulighed for at fortælle om, hvordan fødslen og tiden efter fødslen er gået.
På efterfødselscafeerne hører jeg den ene stærke og stolte beretning efter den anden. Selv fødsler, der ikke nødvendigvis er gået som håbet, har alligevel været en god oplevelse med kontrol, tryghed, glæde og overskud.

Der er stor opbakning til cafeerne, og det særligt skønt for mig at mødes med alle igen. 

Læs mere her


 


Vil du lære at give dit barn en skøn massage? 
Ved deltagelse på denne workshop lærer du at give dit barn en skøn helkropsmassage som du efterfølgende kan bruge så tit du vil og så længe du vil. 

I vores udvikling er berøring og fysisk kontakt vigtige elementer. Berøring virker beroligende og afhjælper stress. 

I de første leveår stimulerer berøring den motoriske udvikling og babymassage øger barnets kropsbevidsthed, kan løsne spændinger, stimulere vejrtrækning, blodcirkulation, immunforsvar og fordøjelse samt lindre mavesmerter.

Børn der modtager massage:

Bliver mere rolige
Føler større tryghed og nærvær
Får mulighed for afslapning og øget opmærksomhed
Får øget koncentration (kan forbedre indlæring)
Bliver bedre til at kommunikere
Klager mindre over smerte og ubehag
Oplever sig set og bekræftet

Babymassage kan gives til børn i alle aldre og er vigtig for såvel babyer som ældre børn i dagpleje eller børnehave og også skolebørn. 

Massagen gives altid på barnets præmisser. Det bedste tidspunkt at massere afhænger af barnets alder, rytme og humør. Men generelt skal barnet være mæt og ikke for træt. 

I forbindelse med massagen giver jeg, hvis det ønskes, gode råd og øvelser som støtter barnets motoriske udvikling. Det indebærer øvelser I kan lave sammen på puslebordet, sengen, legetæppet eller hvor I finder det bedst. Jeg giver også øvelser på bold.

Du skal medbringe et blødt underlag samt håndklæde. I sidder roligt i en rundkreds med jeres baby mens jeg på min baby (dukke) viser jer massagen som i derefter giver jeres baby. Jeg medbringer olie til massagen og det er muligt at købe en flaske med olie med hjem.

Pris for deltagelse 275 kr 

Der er selvfølgelig mulighed for at varme flasker osv. Og der vil være the og kaffe til mødrene. 

Se mere her

 

I mere end 50 år har en indsprøjtning med K-vitamin været standardbehandling for alle nyfødte i Danmark.

Før i tiden når forældrepar bad mig om grundig information om behandlingen med K-vitamin følte jeg mig ikke i stand til at vejlede ordentligt om bivirkninger og mulige alternativer.

Flere ugers research endte med, at jeg udgav e-bogen Skal mit barn have K-vitamin ved fødslen?

Hvorfor anbefales K-vitamin til alle nyfødte?

Er der alternativer til indsprøjtningen? Hvad med dråber?

Hvad indeholder medicinen?

Min erfaring fra klinikken og mine mange samtaler med forældre og kolleger sagde mig hurtigt, at der hersker mange misforståelser der ude vedr. K-vitamin og nyfødte. Utrolig mange af informationerne er farvede af holdningen; det-er-det-eneste-rigtige-og-livsvigtigt-for-alle-nyfødte eller i den stik modsatte grøft; det-er-forfærdeligt-og-helt-overflødigt. Ingen af delene er sandt og emnet er langt mere komplekst og der findes ikke en one-size-fits-all.

Derfor inviterer jeg til denne forældreaften med tid til spørgsmål og grundig information om K-vitamin.

Pris: 150 kr pr. person. Det vil være muligt at købe min e-bog som hæfte for 75 kr.

Der serveres mindre forfriskning undervejs


Se mere her
 

Side 1 ud af 70
Cron Job Starts