Du er her:min barsel»Artikler»Amning»Opbevaring af modermælk

Opbevaring af modermælk

Skrevet af 

Ifølge sundhedsstyrelsens anbefalinger er det først og fremmest vigtigt, at du stræber efter en høj hygiejne når du malker mælk ud, der skal gemmes.

De første par ml mælk bør du kassere.

Hvis ikke mælken skal bruges umiddelbart efter, skal den nedkøles hurtigt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler

Sundhedsstyrelsen gør desuden opmærksom på følgende retningslinier:

Frisk udmalket modermælk kan holde sig i 3 døgn i køleskabet ved max +5 grader og op til 6 måneder i fryseren ved -18grader.

Når mælken skal bruges opvarmes den til omkring 37 grader. Dryp et par dråber ud på indersiden af din arm. Mælken bør ikke kunne mærkes som hverken køligere eller varmere. 

Den mest skånsomme måde hurtigt at optø mælken er i varmt vandbad. 

Hurtigt optøet mælk skal bruges med det samme. Langsomt optøet mælk, som er mælk der er optøet i køleskabet, kan holde sig et døgn i køleskab.

Optøet mælk må ikke fryses igen og rester af optøet mælk skal altid kasseres.

 

 

 

Skrevet af